U utorak, 30. rujna, i službeno je izvršen upis pripajanja trgovačkih društava Valamar grupa d.d. i Valamar Adria holding d.d. iz Zagreba društvu Riviera Adria d.d. iz Poreča, čime je vodeća turistička tvrtka u Hrvatskoj dobila i novo ime – Valamar Riviera d.d.

Valamar Lacroma Dubrovnik

Sjedište tvrtke ostaje u Poreču. Na današnji dan tvrtka ima više od 22 tisuće dioničara, a u sljedećih nekoliko mjeseci poduzet će se potrebni koraci za uvrštenje dionice Valamar Riviere na uređeno tržište Zagrebačke burze.

Pripojena društva su upisom pripajanja u sudski registar prestala postojati, a njihova cjelokupna imovina i sva prava i obveze prenijeti su na Valamar Rivieru, koja je sukladno pozitivnim propisima njihov univerzalni pravni sljednik.

Nadzorni odbor Valamar Riviere imenovao je dosadašnjeg predsjednika Uprave Valamar grupe Franza Lanschützera na mjesto predsjednika Uprave Valamar Riviere. U Upravu Valamar Riviere također je imenovana Ivana Budin Arhanić, koja je do sada bila članica uprava Valamar grupe i Valamar Adria holdinga. Dosadašnji predsjednik Uprave Riviera Adrije Edi Černjul ostaje član nove Uprave, odnosno njezin potpredsjednik u prijelaznom razdoblju do kraja 2014. godine, dok Niko Koncul ostaje na mjestu potpredsjednika Uprave i čelnog čovjeka za Dubrovnik, s mandatom do travnja iduće godine. Nakon toga će i Černjul i Koncul nastaviti davati svoj izvanredan doprinos uspješnom poslovanju tvrtke kao savjetnici Uprave. Marko

Čižmek i Tihomir Nikolaš nastavit će svoj mandat kao članovi Uprave Valamar Riviere.

Valamar Riviera posjeduje 41 objekt (22 hotela, sedam apartmanskih naselja, dva hostela i 10 kampova) u Istri, na otoku Krku i u Dubrovniku. Raspolaže s gotovo 43 tisuće ležajeva u 16 tisuća smještajnih jedinica. Godišnje ostvaruje najveći pojedinačni prihod od turizma među hrvatskim turističkim kompanijama, a u 2013. godini on je iznosio milijardu i 48 milijuna kuna. U visokoj sezoni Valamar Riviera zapošljava oko tri tisuće radnika, od kojih je 40 posto stalno zaposlenih.

Valamar Riviera već godinama je prepoznata kao jedan od najvećih ulagača u hrvatskom turizmu. U posljednjih 11 godina uložila je oko dvije milijarde kuna u obnovu i podizanje kvalitete svojih proizvoda i usluga. U ovoj su godini realizirane tri velike investicije, uključujući hotel Valamar Dubrovnik President koji je nakon temeljite obnove i nadogradnje postao prvi Valamarov hotel s pet zvjezdica i perjanica te jedan od najljepših hotela na obali Mediterana. (dubrovacki.hr, Foto: ilustracija)