Uživajte u vikendu, u ponedjeljak promjena

NinskaBonaca 11

Ovaj vikend s krajem kolovoza obilježava i kraj klimatološkog ljeta. Svi oni željni sunca i kupanja mogu se veseliti vremenu koje ih očekuje – posvuda će biti dosta sunčanih razdoblja, iako će u Dalmaciji i more i atmosfera biti malo topliji nego na sjeveru. Već se u nedjelju očekuje nešto oblačnije vrijeme ali će i dalje biti vrlo toplo i ugodno za boravak u prirodi.

Nova promjena siže u nedjelju navečer i u noći na ponedjeljak. Nad veći dio zemlje će se navući oblaci i padat će kiša, a mjestimice može biti i grmljavinskih pljuskova. Osim lokalno obilnijih oborina stići će i zahladnjenje.

Iako se kopneni krajevi posljednjih dana već navikavaju na svježa jutra, u ponedjeljak će i dnevne temperature osjetno pasti. U gorskim će krajevima dosezati tek nekoliko stupnjeva iznad 10 dok će u nizinama rijetko gdje dosezati 20.

Osvježenje očekuje i morske predjele, a nakon kiše zapuhat će jaka i olujna bura. Ova promjena će se najkraće zadržati u Dalmaciji gdje se već u utorak očekuje više sunca i ponovni porast temperatura dok će se oblaci i kiša u unutrašnjosti zadržati sve do srijede. (blog.meteo-info.hr)