Uhićen Milan Bandić!

Bandic uhicen foto Slavko Midzor PIXSELL

Uz zagrebačkog gradonačelnika uhićeni Slobodan Ljubičić Kikaš i Petar Pripuz!

Bandic uhicen foto Slavko Midzor PIXSELL
Bandić nazočan u pretrazi stana (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL)

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić priveden je u nedjelju poslijepodne, potvrdio je bliski izvor iz policije

Uz Bandića, privedeni su suvlasnik CIOS-a Petar Pripuz, te predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić Kikaš.

Kako doznajemo iz policije, nakon višemjesečnog složenog kriminalističkog istraživanja vezanog za nezakonita postupanja u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu, koje su proveli Ravnateljstvo policije i Policijski nacionalni USKOK, a koje su koordinirali Državno odvjetništvo RH i USKOK, uhićeno je više osoba.

Kaznena prijava zbog osnovane sumnje na počinjenje većeg broja koruptivnih kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem, bit će podnesena USKOK-u.

U odnosu na uhićene osobe provest će se određene dokazne radnje, te će uhićene osobe u zakonskom roku biti dovedene pritvorskom nadzorniku. 

HRT je u Dnevniku objavio kako je Bandić uhićen zbog spalionice i malverzacija u kampanji za predsjedničke izbore prije nekoliko godina.

uhicenje

Krsnik je Bandićev odvjetnik

Zagrebački odvjetnik Krešimir Krsnik potvrdio je večeras da on zastupa privedenog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. “Da, ja sam njegov odvjetnik, idem upravo k njemu na ‘Oranice'”, kazao je za Hinu Krsnik večeras nešto iz 19 sati. Oranice su kolokvijalni naziv za sjedište Policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, ali i mjesto gdje se osumnjičenici predaju pritvorskom nadzorniku. No, Krsnik nije mogao potvrditi je li Bandić i formalno uhićen ili je kod policije na razgovoru.

Krsnik se javio i Indexu, samo je potvrdio kako je Bandićev odvjetnik te da još nije upoznat sa slučajem.

Pripuzov odvjetnik Mate Matić za Novu TV je kazao kako se očito radi o političkom djelovanju te da netko ovo koristi u predizborne svrhe. “U dokumentaciji koju sam ja vidio nema ništa”, tvrdi Matić.

Počinili su veći broj koruptivnih djela

“Nakon višemjesečnog složenog kriminalističkog istraživanja vezanog za nezakonita postupanja u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu d.o.o., koje su proveli Ravnateljstvo policije i Policijski nacionalni USKOK, a koje su koordinirali Državno odvjetništvo RH i USKOK, uhićeno je više osoba. U odnosu na uhićene osobe provest će se određene dokazne radnje, te će uhićene osobe u zakonskom roku biti dovedene pritvorskom nadzorniku. Kaznena prijava zbog osnovane sumnje na počinjenje većeg broja koruptivnih kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem, bit će podnesena USKOK-u, stoji u priopćenju policije. (foto: Cropix)