U susret i drugom referendumu – Ne boj se stado malo!

Plava knjiga

Plava knjiga

Poruka don Stefana Gobbija u Zagrebačkoj katedrali 20. rujna 1996.
Ne boj se stado malo!

”Kako sam zadovoljna Cenakulom što si ga ovdje imao sa svećenicima i vjernicima moga Pokreta, kojem je predsjedao Kardinal Nadbiskup koga veoma ljubim i štitim.

Na ovu se naciju moj Protivnik razbjesnio, donoseći u nju tešku kušnju nasilja i rata. Kolike su patnje morala podnijeti ova moja djeca! Ja sam se zauzela da dobiju veliki dar oslobođenja i mira.

Ali sad vas očekuju još veće muke.

– Ne boj se malo stado. Ocu Nebeskom se svidjelo dati vam kraljevstvo mog Bezgrješnog Srca.

Ja sam vam se očitovala i vi ste prihvatili s velikodušnošću moje male djece. Sada vas mogu povesti, kao nebeska vrtlarica u svjetlom vrtu vaših duša, na put čistoće, ljubavi i svetosti, vježbom svih kreposti koje su mi drage.

Tako vas svaki dan predajem kao žrtve zadovoljštine Božjoj Pravdi kako bi (Bog) mogao izliti na svijet pročišćujuću Milost svoga Božanskog milosrđa.

– Ne boj se stado malo. Vaša nebeska Majka udijelila vam je dar da se okupite sa svih strana u Njezinu pobjedničku četu.

Došao je čas odlučujuće bitke.

Sotona je već došao do vrhunca svoje moći i sada, također i u Crkvi, dovršit će (svoje djelo), koliko mu je Gospodin dopustio za Njeno najbolnije čišćenje.
Časovi, koje ćete proživjeti, spadaju među najvažnije, jer svi događaji koje sam vam prorekla, ispunit će se.

– Ne boj se malo stado. Isus vas je okupio u nebeskom pašnjaku svoje božanske Ljubavi.

On vas vodi savršenom ispunjenju Očeve Volje. isus želi biti od vas proslavljen.

Došao je čas u kojem ćete Isusa savršeno proslaviti.

Vi ste utjeha njegovoj napuštenosti; vi ste duboka radost njegova Božanskog srca.

– Ne boj se malo stado. Budite moja mala djeca, koju sam okupila sa svih strana svijeta, za veliku bitku između Boga i Sotone, između sila dobra i sila zla.
Gospodin će pobijediti preko Mene, svoje male Sluškinje. Ja ću pobijediti pomoću vas, moja mala djeco.

Ono što se dogodilo u ovoj Naciji postaje znak za sve. Zbog svoje vjernosti Isusu i vašoj nebeskoj Majci, Crkvi i papi, Sotona je navalio na nju, u pokušaju da je uništi. Imajući na umu ovaj cilj, udružile su se sve sotonske i masonske sile. Međutim, Ja sam sama označila čas njihova poraza.

Tako će biti za čitavo čovječanstvo.

Zato vas pozivam na pouzdanje i nadu.

– Ne boj se malo stado. Vama je povjereno poslanje da ostvarite trijumf mog Bezgrješnog Srca u svijetu.”

Cenakul Gospa

p. Izidor Jedvaj, DI, propovijed, Cenakul – subota, 3. rujna 2011.

Dana 8. svibnja 1972. pred kapelom ukazanja u Fatimi svećenik don Stefano Gobbi vodio je grupu hodočasnika. Gospa mu objavljuje da preko njega želi osnovati Djelo koje će biti potpora Crkvi, a napose svećenicima, u teškim vremenima koja nadolaze. Daje mu viziju vidjeti stanje Crkve i svećenstva. U srpnju slijedeće 1973. godine, Gospa mu počinje diktirati poruke poznatim mističnim fenomenom „locutio interna”, tj. nutarnjim govorom, od čega je nastala po svemu svijetu poznata „Plava knjiga” – Svećenicima Marijinim predragim sinovima, koja je prevedena na 32 svjetska jezika. Don Gobbi je od 1973. počeo održavati Cenakule u mjesecu u Italiji, od 1975. u Europi, a od 1978. po cijelom svijetu. Petnaest je puta obletio cijelu zemaljsku kuglu pri čemu je koristio 1480 zrakoplovna leta, a uz to bezbrojne rute automobilom.

Karol Jozef Wojtyla prije nego je postao Papa, kao krakovski kardinal i nadbiskup je rekao: Dolazi trenutak velikog sudara između snaga Dobra i snaga Zla, i čudno je i neobično, da to kršćani ne prepoznaju. A u jednoj prigodi prije više godina u dane obnove za svećenike u Rimu kad se očekivalo 10.000 svećenika, Ivan Pavao II. je tada rekao: Današnji svijet treba svećenike, mnogo svećenika, ali prije svega svete svećenike. Ako mi nismo sveti, onda imamo kvantitetu ali ne i kvalitetu.

Don Stefano Gobbi blago je u Gospodinu preminuo na svetkovinu Svetoga Petra i Pavla, 29. lipnja 2011. u 15.00 sati, a pokopan je na blagdan Bezgrješnog Srca Marijina, koji se ove godine poklopio s danom Cenakula, na prvu subotu 02. srpnja 2011. godine. Dan poslije smrti, u četvrtak 30. lipnja 2011. tijelo mu je dovezeno u Collevalenzu, u glasovitu Baziliku milosrdne Isusove ljubavi, gdje su se tih dana održavale svjetske duhovne vježbe Svećeničkog marijanskog pokreta na kojima se okupilo 280 svećenika iz cijelog svijeta, 18 nadbiskupa i biskupa i kardinal Ivan Dias, perfekt za evangelizaciju naroda u Rimu.

Kardinal Ivan Dias, u prigodi smrti održao je uz lijes s tijelom don Stefana Gobbija propovijed te rekao: Mi znamo, da za jednog kršćanina nema slučaja. To mi zovemo Providnost. Kao Providnost Božju svi mi vidimo u ovome što nam se je dogodilo. Jedan takav događaj doveo nas je da danas ovdje budemo zajedno… To nije slučajnost da smo mi ovdje, usred duhovnih vježbi, koje je don Stefano iz godine u godinu predvodio s toliko zauzetosti. Gospodin je njega, za vrijeme ovih duhovnih vježbi, htio pozvati k sebi, i tako smo mi ovdje, da slavimo ovu prvu Misu kao hvalu za sve ono što je Bog u don Stefanu i kroz don Stefana u cijelom svijetu ostvarivao. Zatim je naglasio kako svećenici moraju biti pokretačka snaga, kako bi svi koračali putem spasenja. Svećeništvo danas stoji, kao i sve, između jednog općeg duhovnog sukoba između snaga Dobra i Zla. I nastavio: Sveti Otac Papa Ivan Pavao II. primio te je više puta u audijenciju preko svoga tajnika don Stanislava Dziwisza, sada kardinala nadbiskupa u Krakovu. Ti si bio s Papom prijateljski povezan i on te je utvrđivao u svijesti, da je tvoja marijanska misija našla suglasje sa Namjesnikom Kristovim. Ti si imao privilegij slaviti svetu Misu sa Svetim Ocem u njegvoj privatnoj kapeli i u trenutku njegova apostolskog blagoslova on ti je dodijelio zavidan naslov crkvene službe: „Vi, ste don Stefano, »župnik« cijeloga svijeta. Nije slučajno, da je don Stefano, koji je toliko zastupao ljubav prema Crkvi i Papi, upravo na svetkovinu Apostola Petra i Pavla otišao od nas, dan koji je ujedno i svečani dan Pape, rekao je kardinal Dias.

Don Stefano Gobi je u svojoj duhovnoj oporuci naglasio: Kao moju duhovnu oporuku ja ostavljam sve ono što stoji napisano u knjizi »Svećenicima Marijinim predragim sinovima« i svjedočim da su u toj knjizi sadržane Poruke u obliku »nutarnjih« govora koje sam ja primio.

Don Stefano Gobbi više puta je proputovao sve kontinente, ali kada je dolazio u Fatimu, bio si dvostruko sretan. Posljednji put se je pohodio Gospu u Fatimi 25. listopada 2010. kada je u propovijedi izgovorio: Fatima je rušenje lažnih bogova.

Cenakul Posveta