U Sočiju 11 hrvatskih sportaša

ivica kosetlic

Na XXII. zimskim olimpijskim igrama, koje će se od 7. do 23. veljače održati u ruskom Sočiju, Hrvatsku će predstavljati 11 sportaša, koji će se natjecati u alpskom i nordijskom skijanju te snowboardu

Ukupno će hrvatsko izaslanstvo činiti 37 članova

Najbrojniji će biti alpinci s osam predstavnika: Ivica Kostelić, Natko Zrnčić-Dim, Dalibor Šamšal, Filip Zubčić, Matej Vidović i Sebastian Brigović te Sofija Novoselić i Andrea Komšić. U skijaškom trčanju nastupit će Vedrana Malec i Edi Dadić, a u snowboardu Morena Makar.

U Soči putuje manje sportaša nego u Vancouver u koji je prije četiri godine otputovalo 19 sportaša, a u cjelokupnom izaslanstvo bilo je 47 članova.

U Sočiju, naravno, najviše očekujemo od Ivice Kostelića i Natka Zrnčić-Dima, a za sve ostale bit će izuzetan uspjeh svaki plasman među gornjom polovinom natjecatelja, izjavio za šef Misije HOO-a u Sočiju Damir Šegota.

Na žalost, plasman na svoje četvrti ZOI nije uspio izboriti hrvatski bob četverosjed s pilotom Ivanom Šolom koji je nastupio na ZOI-ju u Salt Lake Cityu, Torinu i Vancouveru.

Plasman u Soči nam je izmakao za jedno mjesto. Nadmetali smo se u konkurenciji 72 ekipe, a mjesta ima za 30 posada s tim da najjače bob reprezentacije kao Njemačka, Rusija, SAD, Kanada, Švicarska imaju pravo na tri posade. Nismo uspjeli ući u kvotu za Soči, ali smo stvorili dobre temelje da se naš bob s pilotom Draženom Silićem plasira na ZOI 2018. u Pyeongchangu, izjavio je Šola. (HRT)