U SAD-u i predsjednik Vargine Udruge kojoj je Vlada dala 50 tisuća

Raste interes javnosti i nadležnih tijela oko potencijalnog sukoba interesa ministra Varge u slučaju Vargine udruge koja je od Vlade dobila značajnih 50.000 kuna piše Index

FAH varga vlada

Centar za izvrsnost medicinskih struka, udruga Siniše Varge, nije u zadnje četiri godine organizirala značajniji događaj. Ipak, udruga je od Vlade dobila naznačenih 50.000 kuna, što potiče na pitanja o tome treba li se DORH uključiti i pobliže istražiti cijeli slučaj.

I Ranković u SAD-u

Ministar Siniša Varga trenutačno s premijerom Zoranom Milanovićem putuje po SAD-u, a HRT javlja kako se u SAD-u trenutno nalazi i novi predsjednik udruge CIMS-a, Davor Ranković, koji je Vargu naslijedio na mjestu predsjednika udruge.

Ranković nije na Milanovićevom popisu “uzvanika” za put u SAD kojega je medijima proslijedila Vlada, tako da se poteže pitanje na koji su način Rankovićevo putovanje i cjelokupni angažman financirani.

U udruzi Centar za izvrsnost medicinskih struka tvrde da Ranković nije putovao s Vladinim izaslanstvom, već ističu kako je otišao na konferenciju velike informatičke tvrtke koju ne imenuju. HRT piše kako se udruga hrvatskih korisnika te tvrtke nalazi na istoj adresi kao i udruga koju je s 50.000 kuna poduprla Vlada. (Foto: FAH, Index)