Skip to content

Treći Dani Teatra Gavran u Malom Lošinju

Treći DANI TEATRA GAVRAN održat će se na Malom Lošinju tijekom srpnja i kolovoza ovog ljeta. Festival se otvora u srijedu 27. srpnja pretpremijrnom izvedbom komedije Mire Gavrana “Zaboravi Hollywood”

Zaboravi Hollywood druga verzija plakata

Tijekom protekla dva desetljeća drama „Zaboravi Hollywood“ premijerno se izvodila na mnogim pozorinicama od Hrvatske, Austrije i Slovačke pa do daleke Indije, nailazeći na dobar prijem publike i kritike. Glavni junaci ove neobične priče profesijom su glumac i profesor na kazališnoj akademiji, ali i mladi kazališni amater koji već godinama pokušava položiti prijemni ispit i postati glumac profesijom. Susret mentora i zanesenog učenika, zahvaljujući njihovim različitim karakterima, rezultirat će dramatičnim i komičnim sukobima, koji će uz izobilje humora razotkriti do kraja i njih dvojicu i glumačku profesiju.

Minuciozna režija uglednog hrvatskog redatelja Miroslava Međimoreca, glumačke bravure majstora komike Željka Königsknechta ali i mladog nadarenog Jakova Gavrana jamac su gledateljskog zadovoljstva.

Zatim će (3. kolovoza) biti izvedena hit komedija „Pivo“ koja je u prvoj godini igranja dosegnula pedest repriza. Pritom je redateljica Helene Buljan, a u glavnim ulogama nastupaju Zlatko Ožbolt i Jakov Gavran. Riječ je o duhovitoj priči koja na dramatičan način progovara o odnosu oca i sina tijekom dugih šezdeset godina.

Potom je 17. kolovoza na rasporedu Gavranova nagrađivana uspješnica komedija „Sladoled“ u režiji Borisa Svrtana, u kojoj glavne uloge igraju Ana Vilenica i Mladena Gavran interpretirajući složen i dirljiv odnos majke i kćeri koji se među njima odvija tijekom šest desetljeća.

I na kraju u 24. srpnja ova festivalska revija bit će zatvorena još jednom izvedbom komedije „Zaboravi Hollywood“

Sve ovoljetne predstave trećih Dana teatra Gavran bit će izvodene na Ljetnoj pozornici Kina „Vladimir Nazor“ u Malom Lošinju.

Teatar GAVRAN u četrnaest godina svoga postojanja i plodnog djelovanja uz redovite je izvedbe u Zagrebu, proputovao stotinjak gradova i naselja diljem Hrvatske ali i nastupao je i na mnogobrojnim gostovanjima u Austriji, Mađarskoj, Slovačkoj, Belgiji, Poljskoj, Češkoj, Bosni i Hercegovini, Njemačkoj…

mala retrospektiva
Novih sedam vrhunskih dana na MDF-u, stiže i Olja Savičević Ivančević, Urban…
Ponedjeljak u Šibeniku donosi nekoliko poslastica iz svijeta kulture već od sam...26th Jun 2022
U Žar ptici gostuje kazalište iz Skoplja
U Gradskom kazalištu Žar ptica 9. lipnja u 11 sati gostuje Dječje kazalište za ...07th Jun 2022
Kultna "Ćelava Leda" opet na daskama
Predstava "Ćelava Leda" igra 2.12. (petak) u 21h u Centru mladih Ribnjak u prod...30th Nov 2022