‘Trebamo ime osobe koja je opstruirala istragu’

Munir Podumljak

Munir Podumljak

Afera ‘Pomoćnik’ i dalje zaokuplja javnost. Još jedna imovinska kartica našla se na stolu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje će žurno istražiti je li pomoćnik ministra financija Branko Šegon iskoristio položaj kako bi pogodovao svojim tvrtkama. Sporno je to što mu je Hrvatska banka za obnovu i razvoj odobrila 31 milijun kuna kredita nakon što je upravljanje tvrtkama prepustio sinu.

Sinoć se oglasio i USKOK. Tvrdi da je prijavu protiv Šegona policiji prepustio još 2010. te da je policija od Porezne uprave zatražila nadzor nad Šegonovom imovinom. Poslali su čak tri požurnice, ali nadzor do danas nije proveden.

USKOK-ov odgovor začudio je predsjednika nevladine udruge Partnerstvo za društveni razvoj Munira Podumljaka koji je kazao kako je USKOK prema starom ZKP-u imao dvije godine da prijavu prihvati ili odbaci. Ako je netko opstruirao istragu, iz policije ili Porezne uprave, onda je USKOK bio dužan pokrenuti proces protiv te osobe. ‘Trebamo ime i prezime osobe u čijoj je ladici prijava stajala četiri godine’, kazao je Podumljak. (HRT)