Tesla-Karlovac-Croatia – Susret s Teslom u gradu svjetla i vode

Tesla službeni cover

Tesla službeni cover

Susret s Teslom u gradu svjetla i vode

28.4.2014./12:00/Gimnazija Karlovac

Kako priča započinje u Gimnaziji Karlovac, na mjestu na kojem je Tesla stekao svoju jedinu svjedodžbu i krenuo u svijet inspiriran znanjem koje je u Karlovcu baštinio ( tadašnja Realka) naglasak na dvogodišnjim događanjima u Karlovcu usredotočen je na važnost obrazovanja u stvaranju zdravog, poticajnog društva jednakih mogućnosti. Upravo će se u Gimnaziji Karlovac predstaviti i dizajnerska rješenja koja predstavljaju Teslu u Karlovcu, gradu svjetla i vode.

https://www.dropbox.com/sh/maes7jf9l8ff5wp/nPVkfKITbZ#/ (vizual: Leonard Lesić/ foto: Ladislav Furač)

10.5. Projektni tim Tesla-Karlovac-Croatia gostuje kod predsjednika Josipovića s ciljem pozicioniranja važnosti Karlovca i Gimnazije Karlovac u kontekstu Tesle, ali i rada na kvaliteti obrazovanja, poticanja znanja i inovativnosti inspiriranih Teslom. Karlovac po prvi puta predstavlja i znanost u kulturi i umjetnosti inspiriran Teslom. Na susretu s predsjednikom Josipovićem predstavit će se i diplomatska misija i poveznica s gradovima vezanim uz Teslu u svrhu mreže pozitivnih suradnji.

Važno je naglasiti da će se do kraja godine kroz aktivnosti vezane uz projekt uspostaviti suradnja s gradovima u regiji povezanim uz boravak Tesle ali i s Američkim veleposlanstvom dok je kontakt s Muzejom Nikola Tesla u Beogradu već uspostavljen, uključujući i predstavljanje sadržaja aktivnosti koje su predstavljene i u okviru trajanja Dana Nikole Tesle u Tehničkom muzeju u Zagrebu. Mreža gradova “osvjetljenih” Teslinim boravkom i djelovanjem, od Smiljana, Gospića, Graza, Budimpešte, Praga itd., do poveznica s SAD ( ali i Zagreba koji ga oduvijek stavlja kao velikana znanosti) važna je misija u svojstvu Karlovca kao pokretača poveznice i pronositelja misli obrazovanja kao temelja društva jednakih mogućnosti i poticanja inovativnosti kao pokretača pozitivnih promjena.