Svibanjske izložbe u CeKaTeu

Mario Ćavar Fotka
Centar za kulturu Trešnjevka otvara svoja vrata svim zaljubljenicima u vizualnu umjetnost koje pozivamo na dvije izložbe – Jedni za druge i Proljeće

Mario Ćavar Fotka

Izložba Jedni za druge organizirana je u partnerstvu s istoimenom udrugom, a na izložbi će se predstaviti aktivnosti udruge, njihovih članova i suradnika, ali i radovi dvojice autora; Dražena Hržića sa radovima u kombiniranoj tehnici, te Maria Ćavara s fotografijama. Udruga Jedni za druge osnovana je 2008. godine u želji da osobama s različitim teškoćama pruži nove mogućnosti i nove prilike za kvalitetnijim životom. Članovi Udruge su djeca, mladi i odrasle osobe s invaliditetom, bivši ovisnici o alkoholu, drogi, internetu i kocki kao i osobe s lakšim psihičkim teškoćama.

Bivši ovisnici pomažu pri izvođenju terapije jahanjem koja je namijenjena osobama s invaliditetom kao rehabilitacijski postupak.Prateći ih tijekom terapije, povećavaju njihovu sigurnost, ulažući pri tome svoje slobodno vrijeme i značajan tjelesni i emocionalni angažman. Osobe s invaliditetom pak, bivšim ovisnicima, poklanjaju svoje povjerenje, razvijajući pri tome već poznate ili još nepoznate emocije između dviju osoba u moćnoj trijadi odnosa s plemenitom životinjom konjem. Otvorenje izložbe je 7. svibnja u 19 sati, Galerija Modulor, a izložba se može razgledati do 14. svibnja.

Istoga dana u 17 sati Knjižnica Prečko ugostiti će izložbu članova kluba Melisa – Proljeće.

Riječ je o izložbi likovnih amatere treće dobi, a ovoga puta sva je pažnja poklonjena nekolicini autorica: Branki Leskovar, Jasni Jukić, Vesni Korman i Ireni Jurković. Glavni pečat izložbe dat će sasvim osebujne slike od osušenog bilja koje su rezultat preciznog i strpljivog rada Irene Jurković, ali i ogledalo njezina temperamenta i senzibilnosti. Izložba se može razgledati do 2.lipnja.