Skip to content

Svečano otvorenje nove sezone Zagrebačke filharmonije

Zagrebačka filharmonija najavljuje programski zanimljivu glazbenu jesen – Svoja vrata otvara u petak, 26. rujna s početkom u 19.30sati svečanim koncertom otvorenja sezone 2014./2015.

zgf Orkestar

Nekima od najljepših djela klasične glazbe – Mozartovim 21. koncertom za klavir i orkestar i Prokofovjevom Romeom i Julijom na glazbeno očaravajući način započet će nova sezona. Iz Zagrebačke filharmonije pokazali su tako da itekako poznaju glazbeni ukus svoje publike.

Orkestrom će ravnati maestro David Danzmayr kojeg su zagrebačka publika i kritika tijekom dosadašnjih gostovanja izvrsno prihvatili. Maestro Danzmayr, inače učenik slavnog Dmitrija Kitajenka, unatoč tome što je dirigent mlađe generacije, pokazao je da suvereno vlada potrebnim umijećem i autoritetom te da izvrsno vodi orkestar. Solistički dio u Mozartovom 21. Koncertu za klavir i orkestar pripast će jednoj sjajnoj ruskoj pijanistici Eleni Baškirovoj.

Zagrebačka filharmonija na ovom koncertu čestitat će i 90. rođendan jednom od najvećih živućih hrvatskih skladatelja Milku Kelemenu izvedbom njegova djela Preludio, Aria e Finale. Kelemen je hrvatsku glazbu obogatio za mnoštvo novih djela, a zaslužan je i za promociju hrvatske glazbe i glazbene izvrsnosti u svijetu.

Na poklon svim posjetiteljima, od ove sezone Zagrebačka filharmonija prije svakog koncerta (od 19.10h u predvorju velike dvorane Lisinskog) organizira kratki glazbeni uvod u koncert pod stručnim vodstvom muzikologa. Razgovor s dirigentom, upoznavanje sa umjetnicima, predstavljanje članova orkestra, glazbene retrospektive .. u samo 20 minuta dat će potreban intro, al i info o koncertu.

Požurite po ulaznice za koncert 26.9. , jer poznato je da je svečano otvorenje sezone Zagrebačke filharmonije uvijek prvoklasni društveni događaj i glazbeni doživljaj.