Sve ove manipulacije proizvodi su Pantovčak PR tima

brkic

brkic

Iako je Josip Perković izručen, duhovi se na hrvatskoj političkoj sceni nisu smirili. Najprije je šef HDZ-a Tomislav Karamarko sinoć SDP nazvao zločinačkom organizacijom, a onda je glavni tajnik stranke, Milijan Brkić, žestoko napao predsjednika Republike. Iz SDP-a im nisu željeli odgovarati, dok Ivo Josipović poručuje – da vode prljavu kampanju u izbornoj godini

Karamarko tvrdi: mnogi koji su vodili SKH, a neki od njih i SDP, mogli bi mnogo znati o ubojstvima hrvatskih emigranata. Optužuje Karamarko i više. Propituje i imovinu koju je SDP naslijedio od Saveza komunista.

U oštrom napadu je i Karamarkov stranački glavni tajnik. Milijan Brkić u intervjuu Večernjem listu optužuje predsjednika da mu u medijima podmeće sudjelovanje u ljubavnom trokutu. Svi ovi proizvodi i manipulacije su proizvodi Pantovčak PR tima i žao mi je što se predsjednik bavi kampanjom umjesto ozbiljnim temama. Predsjednik se bavi igre skrivača kad je u pitanju aktualna vlada, siromaštvo, nezaposleni, nepostojanje vizije u kojem smjeru ide država. Onda se predsjednik sakrije, a kad je u pitanju kampanja, tko će biti njegov nasljednik, izlazi na scenu, rekao je glavni tajnik HDZ-a.

Nagovještaj je to nimalo mirne kampanje.

Napadima na osobnoj razini HDZ vodi prljavu i nedostojnu političku kampanju za predsjedničke izbore iako još nisu ni istaknula svog predsjedničkog kandidata, izjavio je predsjednik Ivo Josipović tijekom tradicionalne kave s građanima na Pantovčaku. Pozvao je HDZ da objavi tko je njihov kandidat za predsjedničke izbore te poručio kako ga on sigurno neće napadati na osobnoj razini.

Josipovićev odgovor uslijedio je nakon što je glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić za Večernji list izjavio kako mu Josipović kroz medije, ‘preko svog prijatelja Vojkovića podmeće sudjelovanje u ljubavnom trokutu u koji je ‘uključena’ i sutkinja Ivana Čalić, koja vodi sudski proces u slučaju Fimi medija’. Josipović je odbacio ove navode kazavši da su to besmislice. Gotovo nisam vjerovao kada sam pročitao, dodao je.

Mislim da bi bilo vrlo važno da HDZ konačno da nekog svog kandidata, pa da se onda sučeljavaju kandidati, a ne ovako prljavo, iz zasjede, lansiraju različite teorije koje zaista nisu dostojne. Prije svega nisu dostojne, smatra Josipović. Naglasio je da unatoč takvim ocjenama HDZ-ova glavnog tajnika, i dalje računa na glasove desnog biračkog tijela ali i dijela HDZ-a. To pokazuju i ankete koje mi daju prednost i u odnosu na predsjednika HDZ-a, dok Brkić nije reprezentant svih građana desnice, kazao je predsjednik.

S poštovanjem će, naglasio je, prihvatiti svakog kandidata kojeg HDZ istakne za predsjedničke izbore. Josipović se nije složio ni s ocjenom predsjednika HDZ-a kako je SDP, kao pravni sljednik Saveza komunista, zločinačka organizacija s obzirom na to da je Savez komunista pljačkao i ubijao ljude. Napomenuo je kako i danas u raznim strankama, pa i HDZ-u, ima velik broj poštenih ljudi koji su bili članovi Saveza komunista, a koji su i tada radili dobro, a i sada žele raditi dobro kroz različite stranke’. (Foto: Damjan Tadić, Boris Kovačev/Cropix, HRT)