Sukob u Hajdukovoj loži, priveden i Zdravko Mamić

mamic vs bego tucnjava by ivo cagalj pixsell
Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić se na Poljudu, za vrijeme derbija protiv Hajduka, verbalno, ali dijelom i fizički sukobio s dijelom Hajdukovih navijača u blizini počasne lože, te je intervenirala i skupina specijalnih policajaca

mamic vs bego tucnjava by ivo cagalj pixsell

Mamić je u 64. minuti, nakon što nije dosuđen prekršaj na jednim nogometašem Dinama, skočio sa svoje stolice u počasnoj loži i uzvikivao pogrdne riječi, na što mu se najprije suprostavio jedan od gledatelja koji je sjedio nekoliko metara udaljen od njega. Njih su se dvojica verbalno prepirali te se pokušali približiti jedan drugom, ali je došla skupina specijalnih policajaca i spriječila fizički kontakt između Mamića i tog gledatelja.

Istodobno je više navijača u blizini lože počelo uzvikivati Mamiću pogrdne riječi i skandirati cigane, cigane, a on im je uzvraćao prkoseći uzdignutom rukom i grimasom na licu. No od buke se nije čulo što je Mamić uzvikivao.

Nakon što se situcija smirila došlo je do novog izgreda na samom kraju dvoboja, kada se Mamić prvo verbalno, a potom i fizički sukobio s legendom Hajduka Ivom Begom.

Splitska policija priopćila je da je zbog narušavanja javnog reda i mira prijavljeno šest osoba, a kako se neslužbeno doznaje, među njima su Zdravko Mamić i Ivo Bego. (Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL, HRT)