Skip to content

Šok u sindikatu – Uhićen dr. Ivica Babić

babic ivica MarijanSusenjPIXSELL

Policajci iz PNUSKOK-a uhitili su u Virovitici predsjednika Hrvatskog liječničkog sindikata dr. Ivicu Babića. Očito Babić se nije svidio Vladi i ministru zdravlja kao vođa sindikata 

Gabrićevo sudjelovanje i prozivke kod uhićenja okarakterizirani su kao njegov pokušaj diskreditiranja Ivice Babića. Inače još nije poznato početno enormno bogaćenje i porijeklo imovine dr. Gabrića

U tijeku je pretraga njegova stana i garaže u Ulici Ljudevita Gaja. U zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu, koje vodi istragu, sumnjaju da je Babić status ratnog vojnog invalida dobio na temelju lažne medicinske dokumentacije. Od izvora bliskog virovitičkoj Općoj bolnici, u kojoj Babić radi, neslužbeno se doznaje da je mjesecima pod istragom zbog sumnje u navodnu korupciju. Isti izvor je rekao da je krimpolicija već prije dolazila u virovitičku bolnicu. Informacijama o uhićenju Ivice Babića u njegovom su sindikatu zatečeni. Kažu da se s njim danas – nisu čuli. 

Ministar zdravlja Rajko Ostojić o Babićevu je uhićenju doznao, kako to obično biva, iz medija. ‘Pričekajmo što će reći nadležna tijela’, kratko je odgovorio ministar Hini upitan za komentar uhićenja predsjednika sindikata koji je prošle jeseni vodio dvomjesečni štrajk liječnika. ‘Ne mogu se oteti dojmu da je rigidno postupanje policije prema Babiću vezano za djelovanje Hrvatskog liječničkog sindikata, s ciljem da se dodatno oteža sindikalno djelovanje u Hrvatskoj’, izjavio je predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević.

Babić je u javnosti posljednjih mjeseci poznat zbog vođenja štrajka liječnika. Predsjednik Nacionalnog forumaNikica Gabrić optužio ga je da je lažni ratni invalid. U Babićevu obranu istupila je Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL). Gabrićeve prozivke okarakterizirali su kao njegov pokušaj diskreditiranja Ivice Babića, Hrvatskog liječničkog sindikata, ali i većine hrvatskih liječnika. (Foto: Marijan Susenj/PIXSELL, HRT)