Skip to content

Sliku stvarali prolaznici

Cilj je ove akcije, kaže Muppet, ponuditi Slatinčanima više zanimljivosti tijekom tjedna te ih potaknuti na umjetnički izričaj. Do podneva se akciji odazvalo sedamdesetak građana.
– Ljudi vole biti dio nečega. Kad povuku potez kistom zadovoljni su i pitaju me gdje će sliku moći pogledati. Naravno, prije toga ju još dorađujem i dajem joj konačni štih. Nedavno sam, pripremajući izložbu za otvorenje jednog kafića, razmišljao što bi to ljudima bilo neobično i zanimljivo. Tako sam se dosjetio da na ulazu prije otvorenja svaki posjetitelj povuče potez kistom po platnu. Pokazalo se kako je to bila dobra ideja pa sam isto odlučio ponoviti s većim brojem građana, kaže Muppet.
Slično je učinio s učenicima Osnovne škole Josipa Kozarca gdje je u slikanju sudjelovalo 125 učenika. Akciju, u kojoj je do sada napravio četiri slike, namjerava provesti ispred tvornica, poduzeća i javnih ustanova nakon čega će organizirati izložbu te prikazati uratke.
Muppet je, zbog spontanog pristupa ljudima i temama, omiljeni samouki slikar Slatinčana. U svom dvadesetogodišnjem umjetničkom radu naslikao je tristotinjak slika, većinu je poklonio, a novac od prodaje davao je u dobrotvorne svrhe. Trenutno je u mirovini, liječi se od PTSP-a a široj je javnosti poznat po remek djelu – sastavljenom mozaiku na zgradi Nevladinih udruga u Slatini.

Preuzeto od Virovitica.net

Vinko Gazdik
Akademija-Art.net
Optimized by Optimole