Skip to content

Slavlje u HKM Offenbach

Offenbach

Offenbach – Na prvu nedjelju došašća, 30. studenoga, u punoj crkvi Sv. Josipa u Offenbachu na Majni u službu voditelja Hrvatske katoličke misije Offenbach uveden je fra Tomislav Dukić, franjevac Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu, a misijska zajednica oprostila se od dosadašnjeg voditelja misije fra Petra Vučemila, člana iste Provincije, koji nije mogao pribivati zbog bolesti.

Svečano misno slavlje predvodio je fra Tomislav u suslavlju s delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom, dekanom Offenbacha i župnikom njemačke župe sv. Josipa vlč. Michaelom Kunzeom, a misnom slavlju pribivao je i kanonik, koji je na čelu odjela za osoblje Biskupije Mainz, Klaus Forster, koji je ujedno i propovijedao.

Sve je na početku pozdravio fra Tomislav Dukić, kazavši kako zajednica želi Bogu zahvaliti za vrijeme koje je o. Vučemilo proveo u toj hrvatskoj zajednici, a koji je u njoj učinio mnogo dobra u ime Božje i uime Crkve, te je sve pozvao neka ga uključe u svoje molitve. Dekan vlč. Kunze zaželio je o. Dukiću Božji blagoslov na početku službe u biskupiji Mainz, poglavito u dekanatu Offenbach, te je ujedno zahvalio o. Vučemilu za protekle pastoralne godine u misiji Offenbach. Kanonik Forster pročitao dekret biskupa Mainza kardinala Karla Lehmanna o imenovanju o. Dukića voditeljem HKM Offenbach. Istaknuo je bliskost kardinala Lehmanna s hrvatskom zajednicom, čemu uvelike doprinose i školske sestre franjevske Bosansko-hrvatske provincije, koje djeluju u Biskupiji u Mainzu. Također je pohvalio svjedočanstvo i životnost vjere Hrvata katolika u Njemačkoj, što jača i vjeru u Crkvi u Biskupiji Mainz. Misno slavlje uveličao je misijski zbor pod vodstvom i orguljskom pratnjom pastoralnog referenta Zvonka Orlovića. Za sve je pripremljena zakuska u prostorijama misije gdje su se vjernici družili uz pjesmu i razgovor.

Večer ranije, 29. studenoga, u Kulturnom i sportskom centru “Martinsee” u Heusenstammu HKM Offenbach organizirala je nikolinjsko-božićno slavlje, na kojem se okupio veliki broj vjernika. (IKA)