Sesvete/Zagreb – Mirna Sišul izlaže u galeriji Oblok

Kad-sklopim-oci-ti-si-tu

U organizaciji Narodnog sveučilišta Sesvete, centra za kulturu u sklopu tjedna kulture, akademska slikarica Mirna Sišul otvara svoju tridesetu samostalnu izložbu u galeriji Oblok knjižnice Sesvete, Trg D.Domjanića Sesvete, Zagreb. Otvorenje izložbe je u ponedjeljak 26.05.2014. u 19h.

Iz predgovora katalogu:
Slikarstvo Mirne Sišul je jednostavno i čitljivo, harmonično u koloritu i vedro u razigranosti, a iskreni pristup stvaralaštvu i neosporna umjetnička vrijednost dobijaju svoju potvrdu kroz likovnu kritiku i naklonost publike.
Autorica svojom vedrinom kao da želi reći živimo u prekrasnom svijetu, prepunom ljepote i radosti … ljepota je u zrncu prašine, u kapljici vode, u odbačenom papiriću, u hrpi smeća i u svemu gdje pogled dopire … a ovo je jedini svijet koji imamo i velika je sreća gostovati u njemu…
Milan Marin, povjesničar umjetnosti

Mirna Sišul rođena je 1977. godine u Rijeci. Završila je školu za primjenjenu umjetnost , a potom diplomirala na Akademiji primjenjenih umjetnosti u Rijeci. Ima status samostalnog umjetnika. Dobitnica je više nagrada za slikarstvo. Djela joj se nalaze u mnogim javnim i privatnim zbirkama diljem svijeta.
Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika HZSU, Hrvatskog društva likovnih umjetnika: HDLU Istre, Zagreba i Rijeke.
Više o autorici na www.mirnasisul.com ili službenoj facebook stranici https://www.facebook.com/mirnasisulart
Bavi se slikarstvom, dizajnom interijera i ilustracijom.

Izložba ostaje otvorena dva tjedna.