Šef zagrebačkog PNUSKOK-a varao državu neplaćanjem poreza?

Zoran Filipović

Zoran Filipović

Šef zagrebačkog PNUSKOK-a Zoran Filipović varao je državu na porezu zbog čega ga je Ravnateljstvo policije prijavilo Državnom odvjetništvu!. Naime, Zoran Filipović već godinama s obitelji živi u Zagrebu, a sve donedavno imao je prijavljeno prebivalište u Bizovcu, u Osječko-baranjskoj županiji. U Zagrebu prirez na plaću iznosi 18 posto, a u Bizovcu samo tri posto pa je Filipović imao znatno veću plaću izbjegavajući plaćanje više stope prireza. MUP je prijavio šefa zagrebačkog PNUSKOK-a.

“Prema informacijama kojima raspolažete, a vezano s tim da je Unutarnja kontrola MUP-a utvrdila okolnosti koje bi se odnosile na određene nepravilnosti vezane uz obračun poreza i prireza za policijskog službenika iz vašeg upita, obavještavamo vas da je odmah po zaprimljenim saznanjima Ravnateljstvo policije poduzelo provjere i radnje, o čemu je upoznato i mjerodavno državno odvjetništvo o čijoj meritornoj odluci i ovise daljnje radnje koje bi poduzeo glavni ravnatelj policije sukladno svojim zakonskim ovlastima”, kažu iz MUP-a.

Utvrđuju se elementi eventualne povrede službene dužnosti te ako se pokaže da je riječ o utemeljenim navodima, postupit će se sukladno Zakonu o policiji. Kažu da je Filipović još uvijek na radnom mjestu voditelja Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Zagreb, PNUSKOK-a. (tinolovka-news)