SDP opet zakasnio predati financijsko izvješće DIP-u

nik titanik-2
SDP je izvijestio kako je u skladu s Uredbom o računovodstvu neprofitnih organizacija predao godišnji financijski izvještaj za 2013. godinu Državnom uredu za reviziju i Fini u zakonom predviđenom roku

nik titanik-2

Izvješće, međutim, nije na vrijeme predano Državnom izbornom povjerenstvu, što je i obveza svih stranaka koja se ove godine primjenjuje prvi put.

SDP je godišnji financijski izvještaj za 2013. predao Državnom izbornom povjerenstvu sa zakašnjenjem, u petak 14. ožujka. Zakasnio je zbog tehničkog previda odjela računovodstva, a propust je samoinicijativno ispravljen čim je uočen, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SDP-a.

U SDP-u napominju kako su financijski izvještaji, zajedno s godišnjim programom rada, financijskim planom i izvješćem o donacijama, objavljeni u roku na internetskoj stranici stranke (www.sdp.hr).

Ovaj put SDP, čini se, neće platiti kaznu. Nakon što su prošle godine zbog identične pogreške ostali bez pet milijuna kuna, SDP-ovci su Ustavnom sudu poslali prijedlog za ocjenu ustavnosti tog zakona s Ustavom. Ustavni sud ukinuo je članak zbog kojeg je SDP kažnjen. (Foto: Nik Titanik, HRT)