Ova jesen bit će izuzetno aktivna za mladu kantautoricu Saru Renar

{youtube}HxPgiV36uik|500|400|0{/youtube}

Tijekom rujna objavit će EP “Jesen” sa nekoliko novih pjesama, potom će isto to izdanje provovirati uživo pred zagrebačkom publikom koncertom 26. rujna u Tvornici kulture, a slijedi i predstavljanje i u okviru RockOff festivala.

Odlične recenzije albuma i održanih koncerata, Saru Renar stavljaju u sam vrh novog vala hrvatske kantautorske scene. Sara, inače arhitektica, najpoznatija je kao kantautorica, sama potpisuje tekstove i glazbu za svoje pjesme. Prve pjesme počela je pisati prije pet godina, što je kulminiralo u travnju 2013. izlaskom debitantskog albuma pod nazivom “Djeca” u izdanju Aquarius Recordsa. Iako svojom glazbom sve više izlazi van uobičajnog “djevojka s gitarom” formata, te izmiče strogom žanrovskom opredjeljenju, album “Djeca” je bio visoko kvalitetan uradak koji je u 2013. svrstan na popise najboljih. Album je na ovogodišnjem Porinu nominiran i za najbolji debitantski album 2013. godine, dok su njezine pjesme doživjele aranžmane rock sastava, blues akustike, trip hopa, čak i jazza u suradnji s Matijom Dedićem.

Proljetos Sara je najavila EP “Jesen” kroz radijski singl i videospot za pjesmu “Ljubav”, snimljenu kao duet s Barbarom Munjas (Barbari). Do aktraktivne “Jeseni” ostaje nam tek da pogledamo Saru Renar, Luku Gečeka, Zdeslava Klarića i Anžea Kristijana na nekom od koncerata u Puli, Zadru, Dubrovniku ili Jelsi.

sara renar