Salvaro u Mariboru

hanibal salvaro hani 2

hanibal salvaro hani 2

Poznata mariborska galerija E2RD pozvala je Hanibala Salvara da priredi svoju samostalnu izložbu u proljeće 2015. godine.

Ovom izložbom nastavlja s povratkom na slovenski kulturni prostor u kojem je vrlo intenzivno djelovao od 1959. do 1991, a nastavio 1. srpnja 2009. s izložbom u atriju ljubljanskog magistrata, te na dan ulaska Hrvatske u Europsku uniju izložbom „Novi alpsko-mediteranski dijalozi” 1. srpnja 2013. u istom prostoru i zatim nastupom u Sevnici. Tijekom kolovoza je priredio samostalnu izložbu u španjolskom gradu Argentoni, da bi već u drugoj polovici kolovoza izlagao skulpture i akril kolaže u galeriji Laurus u Lovranu. Budući je ovoj izložbi tematski okvir dijalozi to su gostovali Alessandro Cadamuro, Nadica Eichhorn, Đurđica Horvat, Marinko Jelača, Milan Jurina, Boris Ljubičić, Višnja Markovinović, Bruno Paladin, Janez Suhadolc, Goran Štimac i Marija Žarak.

Za Mariborsku izložbu priprema sasvim nove skulpture koje se rade u kombinaciji terakote i raznih boja betona, a realizira ih u ciglani Wienerberger Ilovac u Karlovcu te u Kamenarskom centru Stipe Lucić u Svetoj Nedelji.