Skip to content

Rukomet – Penezić i Duvnjak najbolji u 2014.

Domagoj Duvnjak i Andrea Penezić proglašeni su najboljim rukometašima Hrvatske za 2014. godinu u tradicionalnom izboru Sportskih novosti i Hrvatskog rukometnog saveza

penezic

Nagrade su primili u poluvremenu prijateljske utakmice između rukometaša Hrvatske i Srbije u Rijeci. Za najboljeg trenera proglašen je hrvatski izbornik Slavko Goluža, a nagradu za najbolji sudački par dobili su Matija Gubica i Boris Milošević.

Duvnjak je treći put proglašen najboljim, dok je Penezić slavila sedmu godinu uzastopce čime je preskočila dosadašnju rekorderku Snježanu Petiku koja je šest puta pobijedila u ovom izboru. Kod rukometaša rekorder je Ivano Balić s pet naslova, a kod trenera Lino Červar sa čak osam naslova.

Hvala na ovoj nagradi. Ona je priznanje za dosadašnji rad, ali i obveza da nastavim s dobrim igrama, kazao je Duvnjak, član Kiela. Duvnjak je pobijedio sa 70 bodova, drugi je bio Renato Sulić sa 37 bodova, a treći Mirko Alilović sa 16 bodova.

Kod rukometašica Penezić je uvjerljivo pobijedila sa 72 boda. Druga je bila Marta Žderić (20 bodova), a treća Sonja Bašić (19 bodova).

Za trenera godine i to treći put uzastopce izabran je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža sa 17 bodova.

Proglašen je i najbolji sudački par, a nagradu su šestu godinu uzastopce dobili Matija Gubica i Boris Milošević. HRT, Foto: Davor Sajko