Rujanski Veritas posvećen starijim osobama

veritas

veritas

Zagreb – Rujanski broj Veritasa, Glasnika sv. Antuna Padovanskoga na tragu je svjetskoga susreta starijih osoba, koji će se krajem mjeseca na poticaj pape Franje održati na Trgu sv. Petra. U tom duhu Tanja Popec u tekstu „Blagoslov dugoga života” podsjeća kako papa Franjo od početka svoga pontifikata pokazuje istinsku ljubav i pažnju za stare, a ovim događajem želi skrenuti pozornost na „djedove i bake, blago našega društva”.

Veritas uz temu broja donosi i dva posebna priloga. Prvi predstavlja najstarije članove Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca i pogled na život iz njihove „perspektive”. Drugi prilog predstavlja korisnike Umirovljeničkog doma sv. Maksimilijana Kolbea u Zagrebu i njihove misli o starosti.

Uz početak školske godine, u rubrici „Pedagog u kući” Mara Čović piše o tajni superučenja, tj. mentalnim mapama. Nastavljajući niz o seobi kršćanstva, Bernardin Filinić piše o pokrštenju Hrvata.

O potrebi dijaloga, te pretpostavci za njega piše Ante Lučić. On ističe važnost upoznavanja poglavito drugih vjerskih zajednica.

Ovaj broj Veritasa donosi i osvrt na pohod pape Franje Južnoj Koreji, kao i na druga događanja posebice u domovinskoj Crkvi. U rubrici „pravnik odgovara” nalazi se i odgovor na pitanje „Je li Kabala spojiva s kršćanskom vjerom?”. Tu je nekoliko prigodnih tekstova o sv. Antunu, odnosno Bibliji, kao i rubrika o kulturi, mladima te humor. (IKA)

mala retrospektiva: