Rastrošni i neodgovorni ministar – Plaćali skuplje nego je potrebno

milanovi zmajlovic

milanovi  zmajlovic

Najam svoje zgrade Ministarstvo zaštite okoliša je donedavno plaćalo gradu Zagrebu 14.000 kuna mjesečno, a najam parkinga, točnije 17 parkirnih mjesta, godišnje je plaćalo 612.000 kuna, odnosno, mjesečno 51.000 kuna iliti 3000 kuna po parkirnom mjestu. Upravo tu cifru Ministarstvo je često navodilo kao argument za preseljenje u Zagreb Tower opravdano, no revizijom je utvrđeno da se parking moglo plaćati čak deset puta manje.

Da su, naime, iskoristili pravo na kupnju povlaštenih parkirnih karata od 300 kuna mjesečno, na što imaju pravo kao korisnici poslovnih prostora, godišnje bi parkiranje platili 61.200 kuna i time bi poreznim obveznicima uštedjeli više od pola milijuna kuna, odnosno 550.800 kuna.

U Ministarstvu uvjeravaju da nisu namjerno plaćali skuplje kako bi opravdali preseljenje, već su tražili jeftiniju opciju.

– Upućen je službeni prigovor gradu Zagrebu na što je dobiven odgovor da nije moguće promijeniti cijenu – rekao je zamjenik ministra zaštite okoliša Hrvoje Dokoza.

No dok je ministrica bila Mirela Holy, plaćala se ta manja povlaštena cijena, pa ostaje nejasno zašto je Zagreb prije dvije godine odbio produžiti taj ugovor i povisio cijenu. (foto: Goran Mehkek/CROPIX, JL)