Radosna vijest za prosinac

Radosna vijest

Radosna vijest

Zagreb – U uvodniku misijskog lista Radosna vijest za prosinac vlč. Antun Štefan razmišljajući o tajni Isusova utjelovljena i rođenja zapaža kako je naš planet veoma malen, ali je Bog sam po njemu hodao i učinio ga velikim.

Dr. Milan Šimunović piše o otkupiteljskom Kristovu utjelovljenju koje će i u nama uspjeti, ovisno o tome koliko će čovjek odgovoriti Božjoj ljubavi u svojem životu. Zato čovjeku treba otvoreno reći da se to od njega očekuje, da nije odbačen, od Boga napušten u svojoj patnji i u traganju za beskonačnim.

S. Agnezija Bilić, misionarka iz Burundija, donosi svjedočanstvo domaćeg svećenika o pokojnoj misionarki s. Lukreciji Mamić koja je pred 3 godine darovala svoj život za Crkvu u Burundiju.
Misionar u Kamerunu vlč. Karlo Prpić piše o odgoju budućih svećenika, službi u vojnoj župi, velikom broju izbjeglica, radu sestara uršulinki i o pokojnim misionarima koji su obilježili početke Crkve u Kamerunu.

P. Tomislav Mesić iz Tanzanije predstavlja svoju misiji Nainokanoka, različite pastoralne aktivnosti te poteškoće s tradicijom.

Misionarka s. Blaženka Barun iz DR Konga u svom pismu osvrće se na susrete misionara u domovini te piše o 40 godina misijskog služenja Školskih sestara franjevki Krista Kralja Splitske provincije te ističe kako Crkva u Kongu cvjeta svuda kamo su došli misionari.

Don Danko Litrić iz Ruande piše o salezijanskim mladomisnicima, Srednjoj školi Fra Vjeke Ćurića u misiji Kivumu, posjetu prijatelju svećeniku u zatvoru te o skupini siromašnih i bolesnih žena “Tuzamurane”.

O misijskoj nakani Apostolata molitve – Da roditelji budu istinski navjestitelji Evanđelja, prenoseći svojoj djeci dragocjeni dar vjere – razmišlja kardinal Vinko Puljić.

Rubrika Vijesti iz Crkve u svijetu donosi priloge o stanju Katoličke Crkve u Tunisu, spaljenim katolicima u Pakistanu i zapostavljenom plemenu Batu u Burundiju.

Rubrika Vijesti iz Crkve u Hrvata donosi priloge o misijskim zbivanjima u Martijancu, Krasnom, Pregradi, Lug-Brankovićima, Čapljini i Sarajevu.

U dnevniku jednog misionara pokojni fra Stojan Zrno piše o padu u rijeku s trošnog mosta, nekim običajima prigodom smrti i o poteškoćama u obitelji jednog vjeroučitelja.

Vlč. Odilon Singbo predstavlja misijskog velikana iz 19. stoljeća, Francuza sv. Antuna Daveluya, biskupa mučenika u Koreji. (IKA)