“Likovna republika”

Sample Image
Milena Petković, predsjednica udruge, Franjo Makovec, načelnik općine i Josip Šimunko, novinar i likovni kritičar

U Sv. Martinu na Muri, našoj najsjevernijoj hrvatskoj općini, 07. studenog 2009., u Galeriji Sv. Martin, upriličeno je otvorenje 1. izložbe novoosnovane likovne udruge "Likovna Republika", koja je okupila likovne stvaratelje iz četiri sjeverne županije Hrvatske.

Sample Image
Radovi Ljudevita Minđeka, Spomenke Škafec i Marijana Ivančova

Sample Image
Koraljka Rajn

Tako se međimurska likovna publika mogla upoznati s umjetničkim radom slijedećih slikara i kipara: Adrijana Ribić iz Đurđevca, Marijana Ivančov iz Cestice kod Varaždina, Koraljka Rajn iz Varaždina, Rajko Petković iz Sv. Martina na Muri, Ljudevit Minđek iz Varaždina, Željko Petković iz Preloga, Marijan Petković iz Murskog Središća, Elvira Štabi iz Ludbrega, Spomenka Škafec iz Ludbrega, Mladen Palić iz Sv. Martina na Muri, Milena Petković iz Murskog Središća i Milan Čatlaić iz Čakovca.

Sample Image
Milena Petković

Prigodom otvorenja publici se obratila predsjednica udruge Milena Petković, zatim načelnik općine Franjo Makovec te novinar i likovni kritičar Josip Šimunko koji naglašava kako prva izložba slika i skulptura u Sv Martinu na Muri nagovješćuje određeni pomak u odnosu na tradicionalni način slikanja pejsaža i ruralnih motiva, a na određeni se način razračunava i s postavkama hrvatske naive te kako je ovdje riječ o kompletnim autorima koji su zajedno odlučili krenuti u istraživanje likovnog fenomena, svaki na svoj način.

Sample Image
Elvira Štabi

Sample Image
Željko Petković

Sample Image
Koraljka Rajn

Izložba se može pogledati tijekom studenog i prosinca 2009. godine u zgradi općine Sv. Martin na Muri.

Akademija-Art.net