“Art albertina” u Beču

Sample Image
ove godine održao u prostorijama bečkog muzejskog kompleksa "MuseumsQuartier" organizacijski se tim odlučio u bečkog galeriji Albertina organizirati i prvi međunarodni sajam crteža.

Sample Image

Prvi bečki sajam crteža pod nazivom art albertina  započeo je jučer tj. od 22. rujna a trajat će do kraja tjedna tj. do nedjelje 27. rujna.

Svoje je sudjelovanje najavilo 28 međunarodnih i austrijskih galerista i trgovaca nekretninama.
Umjetnički raspon izloženih i na prodaju ponuđenih umjetničkih radova obuhvaća 19. i 20. stoljeće, ali i suvremenu umjetnost. Mješavina izlagača obećava napet i u cijelom svijetu jedinsteven doživljaj.
Pored klasičnih, visoko renomiranih trgovaca nekretnina koji se mogu naći na sajmovima kao što su "Tefaf" u Maastrichtu ili "Salon du Dessign"  u Parizu, zastupljene su i moderne galerije koje su se po prvi puta predstavile na sajmovima  "Frieze" u  Londona ili "Art Basel".
Nakon sveobuhvatnog planiranja sajma, organizatori se mogu podičiti jednim iznimno ugodnim ambijentom, odličnim konceptom boja i rasvjete.

Sample Image

Ulaznice za sajam koji se svakodnevno može posjetiti u vremenu od 10.00 do 19.00 sati po cijeni od 14,50 eura, vrijede istovremeno i za sve aktualne izložbe ("Impresionizam", "Body and Language" i "Impresionizam. Kako je svjetlo dospjelo na platno") galerije.

Akademija-Art.net