Putin na Crvenom trgu pozdravio trijumf ruskog domoljublja

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozdravio je trijumf ruskog domoljublja, na vojnoj paradi na Crvenom trgu u Moskvi, kojom se obilježava pobjeda Rusije nad nacističkom Njemačkom u Drugom svjetskom ratu

parad moskva

Na današnji dan slavi se svemoguća snaga domoljublja, to je proslava na kojoj na poseban način osjećamo što znači biti lojalan domovini, te koliko je važno braniti svoje interese, rekao je Putin na Crvenom trgu, pred vojnicima i veteranima Drugog svjetskog rata.

Na vojnoj paradi na kojoj su nazočni Putin i premijer Dmitrij Medvedev, sudjeluje oko 11.000 vojnika. Ona se sastoji od mimohoda, prolaza motornih vozila i zračnih egzibicija u kojima će sudjelovati 68 zrakoplova i helikoptera.

Po ruskim medijima, Vladimir Putin mogao bi kasnije otići na Krim, prvi puta od pripojenja tog ukrajinskog poluotoka Rusiji u ožujku, kako bi prisustvovao vojnoj paradi.

Njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier i kancelarka Angela Merkel upozorili su ruskog predsjednika da ne ide na Krim. (Foto: Reuters/PIXSELL, HRT)