Pula – Zhel u Galeriji POOLA

pozivnicazhel2web

pozivnicazhel2web

Poola Gallery predstavlja dvokanalnu video instalaciju pod nazivom “MUTE DEPARTURES: Stay Awake”, Željka Vukičevića Zhela. Otvorenje izložbe je u petak, 11.04., u 20 h. Istog dana u 12 h, umjetnik će se predstaviti zainteresiranoj publici u sklopu programa ‘Artist Talk. Izložba ostaje otvorena do 30.04.2014.

Zhel [Željko Vukičević]

Rođen u Puli 1969, živi i radi u Londonu od 1999. Sa javnim radom započinje 1993. kao član glazbene grupe Messerchmitt, a kasnije, 1995., započinje samostalnu karijeru pod pseudonimom Zhel. Od 1999. živi i radi u Londonu kao autor i dodatno potvrđuje svoju multimedijalnu djelatnost producentskim radom u Londonu i Cambridge-u.

2010. diplomira na Anglia Ruskin Univerzitetu u Cambridgeu kao magistar umjetnosti na polju filmske teorije. Sljedeće godine započinje doktorski studij na temi koja obuhvaća istraživanje odnosa filmske etike, estetike i zvuka kod filmova tzv. novog ekstremizma. Između 2010. i 2013. na polju sound i video arta istražuje odnos zvuka i slike; koncepte anticipacije i manipulacije.

Njegovi radovi prikazuju se u umjetničkim centrima i galerijama poput ICA (London,UK), FACT (Liverpool, UK), Cultural Olympics (Weymouth, UK), Peloton (Sidney, Australia),Metro Cinema (Canada), Media Art Weeks (Kyoto, Japan), Transmediale festival (Berlin Germany) i Media and Forum (Moscow, Russia) između ostalih.

Od 2012. godine organizira i kurira Screamstation Fest, filmski festival kratkog filma koji istražuje odnos zvuka i slike u suvremenoj eksperimentalnoj i tradicionalnoj kinematografiji.