Prvi prvostupnici povijesti HKS-a

hks

hks

Važan je dan za prvu generacija studenata povijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Prvostupnicima, ukupno ih je 31 tijekom dana će biti uručene diplome. Program je počeo misom u 10 sati, koju predvodi veliki kancelar Hrvatskoga katoličkog sveučilišta zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Uz kardinala i nekoliko svećenika koncelebrira i prvi rektor HKS-a zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško te sadašnji rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić. Nakon mise u 11.30 sati uslijedit će isvečani akademski čin podjele diploma. “…Radujemo se zbog uspjeha naših studenata i zahvalni smo Bogu na ovom novom koraku u rastu i razvoju našeg Sveučilišta…” – izjavio je to u povodu današnjega dana rektor Sveučilišta Željko Tanjić

Hrvatsko katoličko sveučilište osnovano je 2006., a prva akademska godina sa studijem povijesti počela je 2010. Danas to sveučilište ima još studije: sociologije i psihologije, a na jesen, dodajmo, počinje i studij za medicinske sestre. (foto: unicath.hrradio.hrt.hr/radio-sljeme)