Prosvjed Torcide na Rivi

Torcida organizira veliki prosvjed na splitskoj Rivi u 14 sati. Traže ostavke čelnih ljudi HNS-a Damira Vrbanovića, Zdravka Mamića i Davora Šukera

torcida

Klub navijača Hajduka opovrgnuo je napise da će se nakon prosvjeda uputiti na stadion Poljud i ući na tribine gledati utakmicu 17. kola Prve hrvatske nogometne lige Hajduk-Zagreb. Utakmica se, po odluci HNS-a, igra bez gledatelja.

Torcida: Nemamo namjeru ići na Poljud

Prosvjed pod nazivom ‘Kontra mraku, kontra sili’ počet će i završiti na Rivi. Mirno ćemo prosvjedovati, priopćeno je iz Torcide.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar pozvao je sve koji će u 14 sati na Rivi sudjelovati u prosvjedu Torcide da budu dostojanstveni. (HRT)

”Subotnji prosvjed na Rivi je skup potpore našem Hajduku, znak podrške potezu našeg kluba na neodigranom derbiju u Maksimiru i još jedan poziv hrvatskim institucijama da napokon krenu u riješavanje stanja u hrvatskom nogometu.

Pozivamo sve građane koji će se okupiti u subotu na Rivi da ne nasjedaju na neimenovane izvore koji predviđaju i potenciraju nasilan ulazak navijača na stadion. Ulazak na stadion je zabranjen i time samo možemo naštetiti našem klubu što vodstvo Saveza očito pokušava isprovocirati. U HNS-u misle da su problem s navijačima Hajduka riješili zatvaranjem poljudskih tribina po treći put zaredom, ali očito ne razumiju kako mi ovu subotu najvažniju utakmicu igramo na Rivi u 14:00 sati.

Stanje u hrvatskom nogometu je preslika stanja cijelog našeg društva. Izostanak reakcije državnih institucija glede kriminala koji vlada hrvatskim nogometom, znači i jasnu podršku tom stanju te poruku kriminalcima da nastave sa svojim poslom.

Dolaskom na prosvjed dajte svima do znanja da odbijate biti još jedan lik suvremene hrvatske nogometne tragedije. MIRNO i DOSTOJANSTVENO pokažite otpor društvu u kojem vladaju nepravda i nezakonitosti.

Program otvara u 14.00 sati grupa Viva s nekoliko pjesama. Nakon toga će na bini govornici još jednom prisutnima predstaviti i objasniti razloge i ciljeve borbe navijača te jasno iznijeti svoje zahtjeve spram hrvatskih institucija. Za kraj okupljanja bit će održan mini koncert Kuzme i Shake Zulu.

KONTRA MRAKU, KONTRA SILI!”

gol.dnevnik.hr