Predsjednik HSP-a Daniel Srb još jednom pozvao na pravaško jedinstvo

daniel srb

daniel srb

Predsjednik Hrvatske stranke prava G. Daniel Srb osvrnuo se na procjene Europske unije o gospodarskim kretanjima u Hrvatskoj. Posljednjih gotovo godinu i pol, koliko je Hrvatska članica EU, u gospodarstvu Hrvatske nije učinjen pomak i Hrvatska dalje stagnira i sve dublje tone što potvrđuju i procjene Europske komisije. Prema procjena Europske komisije Hrvatsku očekuje još veći gospodarski pad i porast nezaposlenosti čime je Europska komisija u stvari potvrdila da ni ova Vlada kao ni prethodna nije sposobna izvesti Hrvatsku iz recesije u kojoj je Hrvatska već šestu godinu zaredom.

Na izjave Europske komisije čelni čovjek Vlade nema komentara što je nezamislivo i neodgovorno prema građanima. Dosadašnji rad Vade dokazao je da Vlada nema viziju, još manje da ima potrebno znanje i iskustvo u kriznim situacijama koje u Hrvatskoj traju predugo.

„Vlada nam je sačinjena od političara bez političkog, ekonomskog i gospodarskog znanja” izajavio je Srb te dodao: Na žalost, činjenica je kako se ništa neće mijenjati ni u predizborno vrijeme, a Hrvatskoj ponestaje vremena”.

Hrvatska nema vremena za isprazna predizborna obećanja – već na pozicijama vlasti treba kompetentne, sposobne i provjerene stručnjake a ne političke uhljebe koji nit znaju nit mogu Hrvatskom narodu donijeti bolje sutra. Vrijeme je za bitne promjene na političkoj sceni Hrvatske i promjenu svih onih koji su Hrvatsku doveli u ovu krizu.

Predsjednik HSP-a ponovio je da HSP daje punu podršku 100% invalidima, hrvatskim braniteljima koji prosvjeduju pred ministarstvom koje bi trebalo štiti njihove interese, a to ne čini. Smatramo da bi se ministar Matić trebao ispričati braniteljima, hrvatskoj javnosti i zahvaliti na suradnji. Ministar kojeg ne podržavaju branitelji ni u jednoj zemlji ne može predstavljati njihove interese.

Na vijest da se iz Haga pušta radni zločinac Vojislav Šešelj jer Srbija garantira za njegov boravak na slobodi, predsjednik HSP-a ponovio je da je za HSP takav stav neprihvatljiv i da bi na to institucije ove Države trebale reagirati jer bolest ne umanjuje činjenicu da je netko zločinac, te napravio usporedbu s jednom sličnom ali sramotnom situacijom koja se dogodila u Hrvatskoj kada je Đuro Brodarac, iako teško bolestan, završio u pritvoru i preminuo – a zna se tko je odgovoran za to.

Na novinarska pitanja o stanju na pravaškoj sceni, predsjednik Srb je napomenuo kako i dalje poziva na pravaško jedinstvo i još jednom ponovio da se pravaši trebaju ujediniti u jedan jak i snažan HSP.

Predsjednik Srb je žestoko osudio različite spinove i dezinformacije koje su zadnjih dana pokušale procese ujedinjenja pravaša usmjeriti u sasvim drugačijim pravcima i poručio njihovim kreatorima kako nisu uspjeli ni prije, a neće ni sada.

Proces pravaškog ujedninjenja je pokrenut i on će uz određene probleme i napore ipak biti doveden do kraja a Hrvatska stranka prava kao najstarija politička stranka i stožerna pravaška stranka u Hrvatskoj će iz ovih procesa izići znatno ojačana i spremna za političku utakmicu.

Daniel Srb, predsjednik

foto: hsp.hr