Predavanje i radionica „Paper Based deSIGN“ u okviru 49. zagrebačkog salona

design

design

Popratni program:

Doc. mr. art Natalija Nikpalj Polondak, ALU Zagreb
predavanje i radionica

petak, 27. lipnja

Tehnički muzej, Savska 18, Zagreb

10 h – predavanje i prezentacija: „Novi sustavi znakova u komunikaciji” (osmišljavanje i oblikovanje sustava prostornog označavanja); predstavljanje projekta „Footmarks”.

Footmarks je specijalizirani sustav turističke signalizacije u eksterijeru. Turistička signalizacija pozicionirana je na tlo – poput otisaka stopala u pijesku. Riječ je o autorskom i istraživačkom projektu, nastalom u sklopu poslijediplomskog magistarskog studija vizualnih komunikacija na ALUO, Sveučilište u Ljubljani, 2013. godine.

– trajanje predavanja: 30 min

11 – 13 sati – radionica „Paper Based deSIGN”

Radionica je namijenjena studentima Akademije likovnih umjetnosti, te srodnih studija, ali i svima ostalima zainteresiranima. Radionicu vodi doc. mr art Natalija Nikpalj Polondak, koja je magistrirala Oblikovanje vizualnih komunikacija na ALUO, Ljubljana.

Radionica se bavi osmišljavanjem i oblikovanjem znakova te načinima njihove primjene. Razmatra usmjeravanje u interijeru i eksterijeru, te će sudionici individualno/timski dizajnirati znakove i markirati izložbene cjeline direktno u prostoru.

Cilj je radionice potaknuti sudionike na osviješteno i kritičko promišljanje o oblikovanju i primjeni znakova i znakovnih sustava, te da individualno/ timski pokušaju razviti aktivan model znaka, s potencijalom da se razvije sustav.

Ključne riječi: znak, piktogram, ideogram, signage system

Za sudjelovanje potrebno je prijaviti se na mail: natalija.nikpalj-polondak@zg.t-com.hr odnosno javiti se direktno voditeljici Nataliji Nikpalj Polondak na 098 686 649. Zbog prostornih i materijalnih kapaciteta broj studenata je ograničen. Maksimalan broj sudionika je 20.