Prečesto se čini da je Vlada brod bez kormilara

nikica-gabric
Predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić u priopćenju je istaknuo da javne svađe Vladinih dužnosnika štete Hrvatskoj

nikica-gabric

– Kao građanin Republike Hrvatske volio bih da mogu reći kako nas vodi sjajna vlada, kako imamo vlast koja zna rješavati probleme i pronaći način na koji će izvući zemlju iz krize. Nažalost, nije tako – piše u priopćenju Gabrić i dodaje kako svakoga dana svjedočimo međusobnom obračunu dužnosnika Vlade putem medija.

– I prečesto se čini da je Vlada brod bez kormilara, a to za Hrvatsku ne može biti dobro – smatra Gabrić koji je komentirao i najnovija prepucavanja vezana uz Vladin zahtjev da se preispita rad Porezne uprave u Sisku, a vezano za procjenu nekretnine zbog čije kupnje je pritvorena županica Marina Lovrić Merzel.

Obračun unutar Vlade

– Potpuno je neprimjereno, recimo, da pomoćnik ministra financija Boris Lalovac, koji je u odnosu na premijera i ministre dužnosnik nižeg ranga, odgovara javnim priopćenjem na zaključak Vlade, kojim se traži utvrđivanje činjenica vezanih uz taj sporni aranžman i očitovanje Porezne uprave – kaže Gabrić i dodaje kako to “odaje dojam da je zaključak shvaćen kao dio obračuna unutar vladajuće koalicije, odnosno unutar same Vlade”.

– Na istoj stvari, ministar obrta i poduzetništva Gordan Maras, pak, javno otvara frontu prema DORH-u i baca sumnju na tu instituciju i njezinu procjenu vrijednosti nekretnine u koju se uselila sisačka Hitna pomoć. Premijer i ministri govore kako žele da institucije ove države budu snažne i da građani imaju povjerenja u njih, a onda ih svojim javnim istupima sami slabe – kaže Gabrić dodajući da je “neozbiljno što državni dužnosnici vode ovakve polemike, umjesto da se uhvate posla i pokrenu gospodarstvo”.

“Novo zaduživanje nije rješenje”

– Novo zaduživanje, po koje je ministar financija otišao u SAD, i prebacivanje smanjenja deficita na leđa građana kroz poskupljenje goriva, nisu rješenja. Nije rješenje ni smanjivanje plaća zaposlenima u javnom sektoru, dok se na drugoj strani otvaraju nove nepotrebne agencije sa stotinama novozaposlenih. Nikad, naprimjer, nismo dobili valjano objašnjenje kome je i zašto u ovakvoj krizi bila potrebna nova državna Agencija za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, osim za pronalazak dužnosničkog mjesta za ravnatelja iste, inače člana HNS-a. Ovakvi potezi nas ne uvjeravaju da Vlada zaista radi najbolje što može kako bi država što prije izašla iz krize. Naprotiv – zaključio je Gabrić. (Poslovni.hr)