Svatko od nas ima u svom albumu (ili češće u kutiji od cipela) neku sliku iz svoje prošlosti na kojoj se nalazi osoba koja nam je u određenom razdoblju života bila važna, a danas joj ne znamo ime i nemamo ga od koga doznati.
To je možda netko s kim ste se igrali kao mali, a onda se odselio, ili netko s kim su se vaši roditelji družili a i vama je bio važan…
Zato vas molim:
ako pronađete takvu fotografiju  nastalu nakon 1960. (dakle u obzir dolazi zadnjih 50 godina), na posebnom papiru napišite kratku informaciju o tome gdje je i kad snimljena, tko se sve nalazi na slici, nešto čega se sjećate o osobi koju tražite, kao i svoje ime i prezime i adresu.
Kada prikupim dovoljno fotografija, napravit ću izložbu i možda se neka priča zaokruži. Ako materijala bude dovoljno, otvorit ću internetsku stranicu. (Rok: do prikupljenosti dovoljnog broja fotografija)
Materijale šaljite na:
Diana Sokolić
Nodilova 1, 10 000 Zagreb

HVALA I VIDIMO SE NA IZLOŽBI!

Akademska slikarica Diana Sokolić je rođena u Rijeci. Diplomirala je na slikarskom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Šime Perića. Suradnica Majstorske radionice prof. Ljube Ivančića i prof. Nikole Reisera. Uz slikarstvo, bavi se keramikom, grafičkim oblikovanjem i pedagoškim radom. Članica je HDLU-a i HZSU-a. Priredila je 16 samostalnih i sudjelovala na više od 100 žiriranih skupnih izložbi. Dobitnica je tri nagrade za crtež na Zagrebačkoj izložbi crteža Grafičkog kabineta HAZU (jednom Galerije suvremene umjetnosti i dva puta Grafičke zbirke NSB), Godine 1999. i godine 2000. dobitnica je prve nagrade za masku na izložbi umjetničkih maski u Rijeci, a istih godina su knjige/katalozi za Voju Radoičića i Stellu Skopal bili među10 najljepših hrvatskih knjiga te predstavljali Hrvatsku na Frankfurtskom sajmu knjiga. Dobitnica je specijalnog priznanja na 1. hrvatskom triennalu keramike 2008.godine. Živi i radi u Zagrebu.

Diana Sokolić

diana.sokolic@zg.t-com.hr

Akademija-Art.net