Pozdrav umjetnici Viktoriji do ponovnog susreta na Bajkalu

viktorija

viktorija

Nakon vrlo uspješne prezentacije burjatsko-sibirske kulture i umjetnosti, jedna od ponajboljih svjetskih restauratorica Viktorija Rabžajeva, restauratorica slika Nacionalnog muzeja Republike Burjatije iz sibirskog grada Ulan-Udea otputovala je iz Hrvatske

Umjetnica se vratila u Rusiju puna pozitivnih dojmova, premda puna obaveza prema matičnom muzeju, obećala je da će već za nekoliko mjeseci vratiti u Hrvatsku i obzirom na izuzetno zanimanje za njezin likovni opus, publici će rado ponovo prezentirati novi ciklus pejzaža posvećenoj Bajkalu i drugim prirodnim ljepotama ove zaista zanimljive ruske republike.

Novi susret s djelima Viktorije Rabžajeve može se očekivati u galeriji Grada Sveta Nedeja, na području Zagrebačke županije.

izlozba-pred otvorenje

Viktorija je također širom Hrvatske održala niz uspješnih predavanja a i sama je posjetila sve značajne znamenitosti naše lijepe zemlje.

Sama izložba koja je bila organizirana u organizaciji Fortuna-ART u prosincu 2013. bila je izuzetno posjećena a o posjećenosti dovoljno govori činjenica da se na otvorenju, iako je padala kiša, čekalo 15-ak minuta kako bi se moglo ući u izložbeni prostor.

Koliko je umjetnica Viktorija Rabžajeva zaintrigirala hrvatsku publiku dovoljno govori i činjenica da se 20-ak ljubitelja njezinog slikarstva zainteresiralo za posjet muzeju gdje radi Viktorija Rabžajeva, te naravno Bajkalu i Burjatiji, stoga je dogovoreno da će udruga likovnih umjetnika Fortuna – ART iz Zagreba za svoje članove organizirati put u Burjatiju sredinom svibnja 2014. kada se još uvijek može uživati u ljepotama zaleđenog bajkalsnog jezera.

Karolina Bartulović

Jasna-Petek-Viktorija-Rabzajeva