Požar u C.I.O.S-u lokaliziran

Požar u skladištu tvrtke C.I.O.S. na zagrebačkom Jankomiru, koji je lokaliziran sinoć, sada se detaljno gasi i to će trajati možda i dva dana zbog velike količine materijala koji je bio zahvaćen, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba.

pozar cios

Radnici CIOS-a strojevima premještaju materijal na požarištu, a vatrogasci gase i hlade dio po dio i to detaljno gašenje bi moglo potrajati i dva dana jer je po gruboj procjeni 10 tisuća kubika zahvaćenog materijala, rekao je Hini zapovjednik postrojbe Mladen Malčić.

Najveći problem za vatrogasce su kocke prešanih automobila jer metal zahvaćen požarom dosegne temperaturu i do tisuću stupnjeva, tako da se one, kao i drugi materijal koji je bio zahvaćen vatrom, premještaju, odvajaju pjenom, gase dio po dio i hlade. Sada je na tom poslu 60-ak vatrogasaca i 20-ak vozila, po pola iz Javne i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi. Kiša je pomogla hlađenju i spustila je čestice.

Vatrogasci su jučer obranili sve objekte tako niti jedan nije zahvaćen požarom, nije bilo ni ozbiljnijih ozljeda. Južni vjetar koji je puhao jučer poslijepodne udvostručio je područje požara, a gašenju je uvelike pomoglo kad je dobava vode za vodene topove rješena crpljenjem iz jezerca u blizini C.I.O.S-a, ispričao je Malčić. (Foto:  ,HRT)