Poruka Obame džihadistima!

obama
Američki predsjednik Barack Obama u subotu je snažno osudio “barbarsko ubojstvo” britanskog državljanina Davida Hainesa, koje je počinila teroristička skupina Islamska država

obama

“Sjedinjene Države večeras stoje rame uz rame sa svojim bliskim prijateljima i saveznicima u tuzi i odlučnosti”, kazao je Barack Obama u izjavi.

Također je izjavio da će SAD raditi s Ujedinjenim Kraljevstvom i širokom koalicijom država iz regije i cijelog svijeta kako bi počinitelje tog nečuvenog zločina priveli pravdi te kako bi “uništili tu prijetnju narodima naših zemalja, regije i svijeta”.

Militanti Islamske države objavili su u subotu video snimku koja prikazuje pogubljenje britanskog humanitarca Davida Hainesa.

Britanski premijer David Cameron to je pogubljenje nazvao činom čistog zla i obećao da će Hainesove ubojice privesti pravdi bez obzira koliko to dugo trajalo.
David Haines (44) iz Pertha u Škotskoj otet je u ožujku 2013. dok je radio za francusku agenciju ACTED. Otac je četverogodišnjeg djeteta u braku s hrvatskom državljankom iz Siska gdje ima prebivalište i tvrtku koju je pokrenuo sa suprugom.

Islamska država (IS) u proteklih je mjesec dana objavila i snimke egzekucije dvojice američkih novinara, Jamesa Foleya i Stevena Sotloffa, a prijeti novim ubojstvom nastave li zapadne zemlje zračne udare na pripadnike IS u Siriji i Iraku. (Hina)