Ministar srbijanske policije Nebojša Stefanović potvrdio je u četvrtak prije podne da je policija uhitila mesara Dragana Đurića (1980.) iz Surčina, kod Beograda, za kojega se sumnja da je ubojica Tijane Jurić, prenijeli su srbijanski mediji

policija

Ministar je rekao da je ubojica 15-ogodišnju djevojčicu najprije udario autom, a potom je zadavio.

„Naša nada da ćemo Tijanu Jurić vidjeti živu nisu se ostvarile, policija je jučer uhitila monstruma koji je počinio ovo kazneno djelo”, rekao je Stefanović.

Ministar je na konferenciji za novinare rekao da je „monstrum Đurić priveden, da je zločin priznao i da je policiju odveo do mjesta na kojem je zakopao žrtvu, desetak kilometra od Sombora”.

„Kada smo ga pronašli, on je normalno rezao meso, dakle potpuni izostanak kajanja”, rekao je ministar i dodao da je Đurić odmah poslan na poligrafsko testiranje gdje je “pao na svim pitanjima”.

Prema njegovim riječima, on je djevojčicu udario autom, a potom ju je počeo udarati i daviti. Kad ju je ubio skinuo ju je i bacio u prtljažnik te zakopao na odlagalištu i prekrio zemljom koju je imao u prtljažniku vozila.

„Moj osobni sud, osobni osjećaj, jeste da mi je zbog ovakvog kaznenog djela, zbog ovakvog monstruma žao što je Srbija ukinula smrtnu kaznu. Možda naše društvo nije bilo spremno za sve tekovine EU, kao što je ukidanje smrtne kazne”, rekao je Stefanović, prenio je „Blic”.

Dodao je da je ubojica od ranije poznat policiji, jer je činio manja kaznena djela, kao i to da on nije poznavao Tijanu Jurić.

„Svi ljudi iz policije koji su radili na ovom slučaju duboko su potreseni njezinim okrutnim ubojstvom. Kao roditelj i ministar smatram da ovakav zločin zaslužuje isključivo najtežu kaznu”, naveo je ministar.

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije uhitilo je u srijedu navečer ubojicu Tijane Jurić, koja je posljednji put viđena živa 26. srpnja u 00.25 nedaleko od Sportskog centra “Rata” u Bajmoku, pokraj Subotice, gdje je bila na zabavi s prijateljima, za posjeta baki i djedu.

Odmah poslije njezina nestanka, u potragu su se, pored srbijanske i mađarske policije, uključili Europol i Interpol, kao i međunarodna internetska stranica posvećena nestaloj djeci u Europi.

Na rješavanju ovog slučaja bilo je angažirano najmanje stotinu pripadnika MUP iz Subotice, Beograda i drugih mjesta. (narod.hr/h)