Početak nacionalne humanitarne akcije „Pomagati je lako!“

Hrvatski Caritas i ove godine u suradnji s Lidlom Hrvatska pokreće već tradicionalnu nacionalnu humanitarnu akciju “Pomagati je lako!”. Početak akcije obilježit će se u ponedjeljak 27. listopada u 11 sati u Varaždinu, Gospodarska 54 (ispred Lidlove trgovine)

vise-za-zajednicu

U programu će sudjelovati predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Josip Mrzljak, član Uprave Lidl Hrvatska Tomislav Šapina, ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina, gradonačelnik Varaždina Goran Habuš, međimurski župan Matija Posavec, predstavnici Varaždinske županije, ravnatelj Caritasa Varaždinske biskupije Ante Šola i Oliver Dragojević.

Svoje likovne i literarne radove o pomaganju ovom će prigodom izložiti djeca Vrtića sv. Uršule iz Varaždina, a varaždinski glazbeni sastav “Pajdaši” izvest će splet zagorskih, međimurskih i podravskih pjesama. Program će moderirati Iva Šulentić.

Gosti će – uputivši poruke solidarnosti i zajedništva i pozvavši hrvatske građane u svim krajevima na uključenje u akciju – i sami obići trgovinu, kupiti prigodne trajne proizvode i tako simbolično pokrenuti lanac nesebičnosti i darivanja.

Akcija “Pomagati je lako!” provodi se na nacionalnoj razini prikupljanjem prehrambenih i higijenskih proizvoda za socijalno ugrožene obitelji i pojedince, korisnike pomoći nad/biskupijskih Caritasa diljem Hrvatske. Ona uključuje sve Lidlove trgovine u Hrvatskoj (85) i sve nad/biskupijske Caritase (17), a realizira se tako da građani u Lidlu kupljene proizvode koje žele darovati odlažu u za to predviđeni prostor u trgovini, a Caritas ih raspodjeljuje korisnicima.

Nacionalna humanitarna akcija “Pomagati je lako!” trajat će od 27. listopada 2014. do 7. prosinca 2014. Akcija se provodi četvrtu godinu zaredom, a ovo je treća godina njena provođenja na nacionalnoj razini.