Pletikosa: Injekcija samopouzdanja pred bitku s Meksikom

Hrvatski igrači bili su sretni pobjedom protiv kameruna, no svi su svjesni da najteže tek slijedi, veliki ispit protiv Meksika

Stipe-Pletikosa

Bila je super utakmica, zaslužena pobjeda, kad pobijediš 4:0 na SP-u to je doza samopouzdanja koja je bitna pred najvažniju utakmicu s Meksikom. Pokazali smo danas dobru organizaciju igre, dobru završnicu, naravno, olakšala nam je činjenica da su Kamerunci ostali s igračem manje u prvom poluvremenu.

Ovo je dobra injekcija samopouzdanje pred veliku bitku koja nas čeka protiv Meksiksa, koji se pokazao jako dobrim suparnikom. Imaju jako dobru organizaciju igre, skloni su brzoj transformaciji prema naprijed i dosta šutiraju s velikih udaljenosti, rekao je o Meksiku, rekao je Stipe Pletikosa.

Ivica Olić je rekao: Znali smo što nas čeka, s obzirom na vove uvjete i vrijeme. Pretpostavljali smo da će ona ekipa koja prva zabije imato određenu prednost, jer će se protivnik morati više otvoriti i krenuti prema naprijed i ostaviti prostora za kontru. Nama je ova pobjeda najvažnija za samopouzdanje, važno nam je bilo danas pobijediti. Nakon ove utakmice će nam biti lakše i vjerujem da ćemo protiv Meksika odigrati dobru utakmicu. (HRT)

hrv 2
Photo by Phil Walter/Getty Images