P. Spasojević, 1959-2010.

Predrag Spasojević je široj javnosti najpoznatiji kao autor vizualnog identiteta pulskog filmskog festivala, ali je bio vrlo svestran autor, čiji su interesi sezali od slikarstva i grafičkog dizajna do uređenja interijera.

Sample Image

Predrag Spasojević rođen je 1959. godine u Čapljini. Na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti diplomirao je u klasi prof. Šuteja. Profesionalno se bavio grafičkim dizajnom, te njegovao grafičku tehniku likovnog izražaja. Samostalno je izlagao u Puli, Zagrebu, Sarajevu, Mostaru, Poreču, Labinu, Rovinju, a skupno na brojnim izložbama u Hrvatskoj i svijetu, od godišnjih izložbi HDLU Istre i na Ars Histriae do Ljubljane, Varšave, Meksika i Kyota. Za svoj je umjetnički rad dobio sedam nagrada i priznanja.

Svjestan činjenice da je bolest koja ga je zadesila neizlječiva, likovnoj se publici posljednji put predstavio samostalnom retrospektivnom izložbom pod nazivom Mea Culpa, gdje je izložio dio ostvarenja, od koncepata i idejnih rješenja do realiziranih rješenja iz bogatog opusa nastalog u posljednja dva desetljeća na području marketinga, grafičkog dizajna, produkt dizajna i dizajna interijera. Izložba je tijekom studenog prošle godine bila postavljena u MMC Luka u Puli te zagrebačkoj Galeriji ULUPUH. (iPress)

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Sample Image
Fotografije iz arhiva ULUPUH

Pogledajte radove s Retrospektivne izložbe Predraga Spasojevića u galeriji ULUPUH u Zagrebu!

Predrag Spasojević je iza sebe ostavio vrsna djela, ali je ostao zapamćen i kao pravi prijatelj, kolega, suradnik i čovjek u mnogobrojnim srcima.

Akademija-Art.net