Skip to content
«Otočni fotografi Zadarske županije» u Zadru, Biogradu i još nekoliko otočnih mjesta. Sada ova izložba gostuje u Zagrebu u izložbenoj galeriji Muzeja Mimara.

Sample Image

Na izložbi su izložili svoje radove autori:
Valentin Bakota, Aleksandar Bonačić, Zdenka Borić, German Grbin, Ante Jaša, Danijel Kolega, Mileni Končurat, Zvonko Kucelin, Branko Kuštera, Branimir Mađarić, Tihomir Meštrić, Ratko Mavar, Silvio Panović, Petar Pavešić, Senko Sorić, Stipe Surać, Robiee Šangulin, Joso Špralja, Leo Špralja, Tomislav Vojvodić i Jerolim Vulić.

Sample Image

Uvodnu riječ na otvorenju izložbe imao je Senko Sorić u ime otočnih fotografa, naglasivši da se skupini priključuje sve više fotografa, jer vole snimati ovaj otočki ambijent i prepoznaju izložbu kao svoj način izražavanje i prezentacije putem izložbe. Zatim je o izložbi govorila predsjednica Hrvatskog udruženja likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti Ivana Bakal. Nakon toga je tajnik foto kluba «Zagreb» Mr. Vladko Lozić nazočne iscrpno upoznao o autorima fotografija i njihovim izloženim djelima. Pohvalio je reprezentativni katalog kojeg je uredio i uvodni tekst napisao Ante Jaša. Naglasio je da zagrebački fotografi već petnaest godina izlažu svoje radove na međunarodnoj izložbi Otok i more koju organizira foto klub «Kornat» iz Kukljice, a nada se da će i idućih godina otočni fotografi gostovati s izložbom u Zagrebu.

Sample Image
Župan Stipe Zrilić, Senko Sorić, Ivana Bakal i Vladko Lozić

Na kraju je govorio gospodin Stipe Zrilić župan Zadarske županije. Posebno je naglasio da pored detalja s kojima su se pojedini autori iskazali, dojmljiv je i dio izložbe koji prikazuje ljepote Zadra i Zadarske županije, čestitao je autorima i proglasio izložbu otvorenom.

Sample Image

Ovom postavom izložbe u Muzeju Mimara, od sedamdeset i dvije fotografije koje su snimili dvadeset i jedan fotograf završava prezentacija ciklusa 2. izložbe fotografija Otočnih fotografa Zadarske županije, nakon toga uslijediti će izbor novog ciklusa fotografija i prezentacija u idućoj godini.

foto-klub-kornat@zd.t-com.hr

Akademija-Art.net