Otkazan derbi Dinama i Hajduka

din

Hajduk odbio igrati, najavljen svečani doček u Splitu!

din

Hajdukovi navijači: Mamić se prema nama ponaša kao prema stoci

Derbi Dinama i Hajduka nije odigran. Zbog crnih lista HNS-a, odnosno zabrane ulaska na stadion dijelu navijača, Torcida je vratila karte i krenula natrag u Split, a igrači Hajduka su se solidarizirali! U 20.30 neslužbeno je najavljen svečani doček nogometašima u Splitu.

Naime, gostujući navijači saznali su da ih je 50-ak na HNS-ovoj crnoj listi i ne može ući na stadion, pa su se solidarizirali s njima. Splitski dio Torcide je već autobusima otišao u svoj grad, a dio Hajdukovih simpatizera koji dolazi iz Zagreba se zaputio prema centru grada.

Utakmica Dinama i Hajduka trebala je početi u 15 sati na maksimirskom stadionu, ali u vrijeme predviđenog početka na travnjaku nije bilo ni službenih osoba ni igrača. U 15 sati i šest minuta na travnjak su izašli osječki sudac Ante Vučemilović i njegovi pomoćnici, praćeni samo početnom jedanaestoricom Dinama, bez igrača gostujuće momčadi. Nakon održane minute šutnje u znak sjećanja na patnje Vukovara, sudac Vučemilović označio je početak i kraj dvoboja.

Predsjednik Hajduka Marin Brbić najavio je da će splitski klub u nedjelju izdati priopćenje sa svojim razlozima za ovaj potez. Nešto poslije 16 sati autobus s nogometašima Hajduka krenuo je put Splita, a svoj su dolazak na poljudski stadion najavili za 21 sat. Očekuje se da će ih tamo dočekati veći broj navijača koji su na društvenim mrežama i raznim portalima većinom pozdravili odluku klupskog vodstva o neodigravanju utakmice.

Tako su nogometaši Dinama umjesto derbija odradili trening. (Foto: Marko Lukunić/Pixsell, HRT)