Skip to content

Održana sjednica Vijeća Fonda “Mladi za mlade”

Kako bi se utvrdili novi kriteriji za dodjelu stipendija Fonda “Mladi za mlade” za akademsku godinu 2014./2015., u ponedjeljak, 27. listopada u prostorijama Ureda za pastoral mladih održana je sjednica Vijeća Fonda

mladi

Osnovni kriterij za dodjelu stipendija i ove će godine biti socijalni status studenata, a osoba koja nema roditelje ili ima samo skrbnika imat će prednost na natječaju. Službeno će tekst natječaja, kao i sama prijavnica, biti objavljeni na mrežnoj stranici Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije u subotu, 1. studenog.

Natječaj će biti otvoren tri tjedna, do petka, 21. studenog, a najkasnije dva tjedna od kraja natječaja bit će poznati i dobitnici stipendija.

Protekla akademska godina ponosno je zaključena s ukupno pet dodijeljenih studentskih stipendija, a budući da je djelovanje Fonda “Mladi za mlade” moguće isključivo pomoću donacija samih mladih, apeliramo i ovim putem na vašu dobru volju i otvoreno srce.

Samo zahvaljujući vašoj kreativnosti i akcijama na župnim ili dekanatskim razinama ovaj Fond može pomoći još brojnim studentima koji se nalaze u teškim životnim situacijama, a odricanjem samo jedne kave mi možemo biti ti koji ćemo im u najtežim trenucima pružiti ruku podrške i pomoći.

„Sve, dakle, što želite da ljudi vama čine, činite i vi njima. To je, doista, Zakon i Proroci.” (Mt 7,12) (Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije)