Održan koncert in memoriam Dražen Petrović

ZHF in memoriam Dazen Petrovic 31

U subotu, 25.listopada Zagrebačka filharmonija i Djevojački zbor Zvjezdice organizirali su veliki koncert u sjećanje na jednog od najvećih hrvatskih sportskih velikana – Dražena Petrovića

ZHF in memoriam Dazen Petrovic 31

Dražena, koji po mnogima nije bio samo sportaš, nego umjetnik u sportu prisjetili su se njegova obitelj, kolege, suigrači, svi oni koji su ga poznavali, pratili njegov rad te cijenili kao velikog igrača i velikog čovjeka.

Koncert je započeo uvodnom riječi hrvatskog kazališnog, televizijskog i filmskog glumca Božidara Alića koji se prisjetio Dražena pjesmom – Život leti kapetane , “… svi se tebe situ kapetan im fali…”

ZHF in memoriam Dazen Petrovic 23

Orkestar i Zbor pod ravnanjem maestra Leopolda Hagera te uz nastupe solistica: Antonije Dunjko, Ive Krušić te Sonje Runje izveli su djela Mozarta za našeg „košarkaškog Mozarta”, koji bi 22. listopada proslavio svoj 50. rođendan.

Pedeset zvjezdica za pedeset Draženovih godina, Mozart za košarkaškog Mozarta – mnoštvo posjetitelja na koncertu Zagrebačke filharmonije pokazalo je da se i nakon dugih 21 godinu, koliko je prošlo od tragične pogibije, Zagreb s radošću sjeća neprežaljenog velikana košarke.

ZHF in memoriam Dazen Petrovic 14

ZHF in memoriam Dazen Petrovic 12