Odlučivat će se o Zakonu o policiji, HDZ napustio sjednicu

Sad znam s to je 70x50
Hrvatski sabor ipak će odlučivati o vjedostojnom tumačenju pojedinih odredbi Zakona o policiji. Odlučila je tako saborska većina, HDZ je bio protiv toga, a njegovi su zastupnici napustili sabornicu, dok se glasovalo o uvrštenju odluke u dnevni red, piše HRT

HDZ-ov Goran Jandroković napao je većinu zbog takvog postupanja. Nije vas briga za zakone, za institicije, želite provoditi svoje političke odluke, pa ‘kud puko, da puklo, rekao je Jandroković vladajućim kolegama nakon stanke koju je tražio Klub HDZ-a.

“Sve što se sada događa identično je ono me što ste radili s lex Perkovićem, nikada se u 25 godina (hrvatske države) nije dogodilo da se vjerodostojno tumačenje traži nakon sudske presude s ciljem mijenjanja te presude”, naglasio je HDZ-ov zastupnik.

Jandroković tvrdi da je takvim postupanjem Hrvatski sabor ponovno doveden u ponižavajuću poziciju u odnosu na Vladu, da vladajuća većina postaje instrument u rukama premijera. Sabor je predloženu odluku u dnevni red uvrstio glasovima 83 zatsupnika, pet ih je bilo suzdržano.

Danas bi Sabor trebao raspravljati o prijedlogu odluke u povodu zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma o dvojezičnosti građanske inicijative Stožer za obranu hrvatskog Vukovara.

Sad znam s to je 70x50
Mirna Sišul