Obljetnica beatifikacije kardinala Stepinca u Karmelu u Brezovici

Sestre karmelićanke su obnovile svoje uspomene na beatifikaciju svoga utemeljitelja kojoj su u živo prisustvovale na Mariji Bistrici

beatifikacija

Brezovica – U prigodi 16. obljetnice beatifikacije utemeljitelja Karmela u Brezovici kardinala Alojzija Stepinca, u petak, 3. listopada, slavile su sestre karmelićanke u Brezovici, uz prisutne vjernike, zahvalnu euharistiju za dar Blaženika. Jednako tako krenule su ususret njegovoj kanonizaciji koju su preporučile Gospodinu. Misno slavlje slavio je vlč. Ivica Berdik, župnik u Botincu, a sestre su ga svojom pjesmom animirale. U prigodnoj riječi, propovijednik je primijetio da je i danas potrebno znati čitati znakove vremena koje nam Bog daje. Jedan od tih znakova je i bl. Alojzije Stepinac, njegova beatifikacija prije 16 godina u Mariji Bistrici, kad ga je, danas sv. Ivan Pavao II., uzdigao na čast oltara i potvrdio njegov herojski, kreposni i mučenički život.

Bl. Alojzije Stepinac je svima činio dobro, gorljivo je ljubio Boga, svoj narod i sve ljude, te snagom te ljubavi ustrajao kao neuništivi svjedok vjere i Evanđelja. Danas, kad idemo ususret njegovoj kanonizaciji, susrećemo se sa osporavateljima njegove kanonizacije, no uvjereni smo da će ono Božje u bl. Alojziju i danas biti znak mnogima i poput zrake sunca koja se pojavila na oblačnom nebu za vrijeme njegove beatifikacije, zablistati u srcima osporavatelja.

Sestre karmelićanke su obnovile svoje uspomene na beatifikaciju svoga utemeljitelja kojoj su u živo prisustvovale na Mariji Bistrici, prisjetile su se njegovezauzetosti za život vjere i molitve u brezovičkom Karmelu i preporučile mu Crkvu, svećenike, mlade, obitelji i hrvatski narod, kao i svijet za kojega je on, a one su nnastavile, živio, trpio i svjedočio. (IKA)