Obala Bjelokosti otvorila je nastup na Svjetskom prvenstvu pobjedom protiv Japana 2:1

Gubili su Afrikanci do sredine drugog poluvremena, a onda su zahvaljujući Bonyju i Gervinhu stigli do preokreta…

ob bjel jap

Uzbuđenja nije nedostajalo niti u susretu između Obale Bjelokosti i Japana. Zanimljiv dvoboj u kojem je Japan izgledao sasvim dobro do trenutka kada je Bony poravnao na 1:1. Nakon toga Azijcu su dosta pali i Obala Bjelokosti je zasluženo stigla do preokreta.

U početku susreta bilo je dosta pogrešaka na obje strane, nijedna reprezentacija nije mogla bila imuna na pogreške u dodavanjima i pravih prilika je nedostajalo.

Onda je Japan poveo u 16. minuti. Brza akcija i dobar pregled igre Yuta Nagatoma koji krasno pronalazi Keisukea Hondu, a ovaj sjajnim udarcem pod gredu ostavlja Barryja bez ikakve šanse.

Bio je to znak za Obalu Bjelokosti da krene odlučnije prema naprijed, no najveće prilike dolazile su tek iz prekida. Japanci su olako radili prekršaje u zoni udarca i tako je Obala Bjelokosti u 31. minuti bila blizu poravnanja, međutim udarac Boke otišao je malo iznad grede.

Do kraja prvog dijela bilo je prilika na obje strane, Honda je pokušavao na jednoj, a na drugoj strani Boka, Gervinho, Bony i Toure, ali Japan je odnio minimalnu prednost na odmor.

Zaccheronijeva momčad vrebala je priliku iz kontranapada, no napadi Obale Bjelokosti izgledali su sve opasnije, a nova loša vijest za Japan bio je ulazak Didiera Drogbe.

Najbolji strijelac afričke reprezentacije ušao je u igru u 62. minuti odmah po ulasku kreirao je priliku za Gervinha koja je ostala neiskorištena, ali egzekucija je bila samo odgođena.

U 64. minuti Aurier je fantastično ubacio za Wilfrieda Bonyja koji glavom poravnava na 1:1.
Dvije minute kasnije potpuni preokret. Ovaj put Aurier je pronašao glavu Gervinha koji zabija za 2:1, a ostaje dojam da je Kawashima mogao i bolje reagirati.

Do kraja susreta Zaccheronijevi igrači nisu uspjeli doći do novog pogotka, Obala Bjelokosti sačuvala je prednost i stigla do zaslužene pobjede. (Foto: Reuters, Hr.sport.net)