Skip to content

NYT uvrstio Varaždin među najpoželjnije destinacije

varazdin

Ugledni američki list The New York Times uvrstio je Varaždin među 52 najpoželjnije turističke destinacije na svijetu koje se moraju posjetiti ove godine, izvjestili su danas iz Turističke zajednice grada Varaždin

Američki listi objavio je nedavno članak 52 mjesta koja morate posjetiti u 2014. a Varaždin je jedini hrvatski grad koji se našao na popisu.

Barokni grad našao se u društvu eruopskih gradova poput Beča, Rotterdama, Frankfurta, Umeae, Atena, Subotice, Vatikana te mjesta poput danskog Elsinora, švicarskog Andermatta te Škotske i Islanda. Autor u objavljenom tekstu navodi da je Varaždin jedan od najpitoresknijih i najočuvanijih dijelava zemlje te da je svega sat vremena udaljen od glavnog grada Hrvatske.

Ono što izdvaja Varaždin, stoji u tekstu, jest besprijekorno kamenom popločena gradska jezgra, te mnoštvo baroknih crkava i palača poput palače Drašković. U tekstu su izdvojene Varaždinske barokne večeri ali i festivali poput Radar festivala, na kojem su gostovali Bob Dylan i Carlos Santana, te Špancirfesta koji se održava krajem kolovoza i privlači umjetnike i glazbenike iz cijelog svijeta.

Predsjednica Turističke zajednice grada Varaždina i zamjenica gradonačelnika Natalija Martinčević ističe da je ovo veliko priznanje za Varaždin i za sve napore koje gradska uprava i gradske ustanove ulažu, ne samo u uređenje grada, već u osmišljavanje brojnih kulturnih i zabavnih manifestacija. Podsjetila je i na Trash Film Festival, međunarodni Festival animiranog filma u organizaciji Vanime te brojne druge sadržaje. Podsjetila je i na činjenicu da je Varaždin dobio deset godina zaredom nagradu Zeleni Cvijet za najuređeniji grad kontinentalne Hrvatske te nagradu EDEN- Europska destinacija izvrsnosti. (Foto: Croatia.hr, HRT)